Apple poziva korisnike da sami ne popravlјaju iPhone

Apple

Apple позива кориснике iPhone-а и других уређаје да раде поправке у овлаштеним сервисним центрима. Компанија изјављује да је неопходно извршити квалификовану поправку и смањити шансе за кварове скупих направа. Да би спречио непрофесионалне поправке, Apple је такође покренуо кампању против иницијативе Право на поправак, која има много присталица у Сједињеним Државама.

Apple се противи иницијаторима измена и допуна закона о праву на поправак у Калифорнији и неким другим државама. У овим амандманима, активисти за људска права покушавају да учине поправку iPhone-а у малим сервисним центрима легалним.

„Знамо да милиони људи широм света успешно поправљају своје iPhone. Још више људи доносе iPhone уређаје малим радионицама које се успешно носе са поправкама. Желимо да то постане легално “, кажу представници групе бранитеља људских права.

Apple се такође активно бори са ауторима амандмана, покушавајући да утиче на власти. Apple наглашава да непрофесионална iPhone поправка није опасна само за сам уређај, већ и за корисника. Конкретно, Apple је приметио да код замене батерије, неискусни власник или сервисер може случајно пробити батерију и добити повреде.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

Google BookmarksRedditRSS FeedPinterest
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)