iPhone će postati skuplјi širom sveta zbog novog rešenja Trampa

Apple

Америчка влада, на челу са председником Доналдом Трампом, донела је коначну одлуку о повећању царина на кинеске производе. Листа производа који ће бити предмет повећаних царина укључује материјале и компоненте за паметне телефоне, посебно iPhone. С тим у вези, амерички стручњаци су уверени да ће iPhone у будућности повећати своју цену.

Од 10. маја, Сједињене Државе ће повећати царине на одређену кинеску робу у износу од 200 милијарди долара са 10 на 25 посто. Накнаде ће се повећавати, укључујући и робу која се користи за прављење и креирање iPhone, iPad и Mac.

Према Трампу, америчке компаније ће "лако преживети" повећање царина. Међутим, независни експерти се не слажу са овим ставом. Раније су експерти у Bloombergu приметили да би Трампова одлука увелико утицала на компаније и потрошаче. Штавише, потрошачи ће патити не само у Сједињеним Државама, већ и у другим земљама.

Неки аналитичари сматрају да Apple може преузети нове трошкове за себе, а да их не пребацује на кориснике. У посљедње време продаја iPhone-а је опала због раста цена паметних телефона. Још једно повећање трошкова iPhone-а може бити катастрофално за компанију.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

Google BookmarksRedditRSS FeedPinterest
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)