Napravlјen je uređaj za hakovanje bilo kog iPhone-a

Cellebrite

Израелска компанија Cellebrite  најавила је универзалан уређај за форензичку екстракцију (УФЕД), који омогућава да се сазна лозинка на било којем iPhone-у или Android-у. Уз помоћ гаџета, могуће је чак и хаковати iPhone који ради под оперативним системом iOS 12.3, који је објављен пре само месец дана.

Cellebrite  је најавио стварање УФЕД уређаја на свом званичном сајту и на друштвеним мрежама. Према речима представника Cellebrite -а, гаџет омогућава да сазнате лозинку на било којем iPhone моделу и скоро свим Android паметним телефонима. Након откључавања сви подаци се копирају са паметног телефона, укључујући поруке, контакте, историју позива, контакте итд.

Cellebrite  ће понудити УФЕД уређај и детаљно упутство за његово коришћење специјалним сервисима. У саопштењу се наводи да ће тајне службе моћи да користе нови гаџет за локално хаковање било ког iPhona. Цена уређаја није објављена. Према саговорницима из Wired-а, америчке специјалне службе ће дефинитивно бити заинтересоване за куповину овог гаџета.

Apple и Google још нису коментарисали најаву гадгета који вам омогућава да разбијете лозинке на iPhone и Android-паметним телефонима са најновијим верзијама софтвера.

 извор:

Wired

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)