Walter Isaacson o mogućem razlogu odlaska Jony Ive iz Apple [Video]

 

Jony Ive

27. Јуна свет је сазнао да Apple-ов мајстор дизајна Сир Џон Ајв напушта компанију да би основао сопствену компанију под називом „LoveFrom“. Они који су прочитали биографију Стива Џобса нешто тако су могли и да наслуте. Тачније, неки одломци у књизи су указивали на блискост коју је Стив Џобс имао са Џоном Ајвом у свакодневном разматрању дизајна производа, за разлику од Тим Кука који се потпуно удаљио од тог ритуала.

Занимљиво је да је ЦНБЦ одлучио да зарони у тај угао и да предпостави да Ајв зато напушта Apple. Волтер Ајзаксон је јасно ставио до знања да је Џобс знао да је Тим Кук добро заокружен, али да он дефинитивно није особа производа и да је то понекад изговарао у љутњи.

Интересантно је ових 6-минутни интервјуа који би сваки фан Apple-а требао узети времена да погледа како Ајзаксон открива ствари које нису биле обрађене у његовој књизи.

 

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)