Apple (možda) 2020 pušta u prodaju iPhone SE 2

iPhone SE

Apple ће врло брзо представити нову генерацију iPhone-а. За само недељу дана моћи ћемо да видимо iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max. Нема разлога за сумњу да ће се сва три модела показати као скупи.

Познато је да продаја врхунских паметних телефона отприлике представља половину прихода од пословања Apple-а. Такође су популарни и „јефтини“ модели – који тренутно укључују iPhone 8, а посебно iPhone 7. Вероватно ће ови модели нестати из малопродаје одмах након изласка „једанестице“.

А који ће модел постати „јефтин“ у 2020. години? Ако је веровати изјави агенције Nikkei, Apple се припрема за пролећно представљање наследника iPhone SE-а - iPhone SE 2. Наводи се да ће нови производ добити и 4,7-инчни ЛЦД екран (оригинал има екран од 4 инча).

Карактеристике овог уређаја биће у много чему сличне iPhone-у 8. Наводно ће га покретати снажно А13 техно-срце. Хоће ли iPhone SE 2 добити Face ID технологију – то је мистерија. Чини нам се да не, превише кошта. Штавише, Touch ID сензор ће бити довољан за већину корисника.

Колика ће бити цена уређаја? Nikkei, нажалост, не пријављује ово. Но, новинари компаније 9to5Mac претпостављају цену од око 400 долара. Ако SE 2 заиста буде толико кошта, онда је вероватно за очекивати комерцијални успех.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)