Poruka o sigurnosti iOS-a

Apple

Прошле недеље је Google објавио блог о рањивостима које је Apple решио за кориснике iOS-а у фебруару. Чули смо од купаца који су забринути због неких тврдњи и желимо да све наше купце уверимо чињеницама.

Прво, софистицирани напад био је уско фокусиран, а не масовно искориштавање iPhone-а "масовно" како је описано. Напад је погодио мање од десетак веб локација које су усредсређене на садржај везан за Ујгурску заједницу. Без обзира на обим напада, сигурност и сигурност свих корисника схватамо изузетно озбиљно.

Google-ов текст, објављена шест месеци након објављивања закрпа за iOS, ствара лажни утисак „масовне експлоатације“ за „праћење приватних активности читавог становништва у стварном времену“, подстичући страх свих корисника iPhone-а да су њихови уређаји угрожени. То никада није био случај.

Друго, сви докази указују на то да су ови напади на веб локацију били оперативни само кратко време, отприлике два месеца, а не „две године“ како то наводи Google. У фебруару смо решили дотичне рањивости - радећи изузетно брзо на решавању проблема само 10 дана након што смо сазнали за то. Кад нам се Google обратио, већ смо били у процесу поправљања експлоатираних грешака.

Праћење сигурност је непрекидно и наши купци могу бити сигурни да радимо за њих. Сигурност iOS-а нема премца јер преузимамо одговорност за сигурност нашег хардвера и софтвера. Наши тимови за заштиту производа широм света непрестано понављају увођење нове заштите и рањивости закрпа чим се примете. Никада нећемо зауставити наш неуморни рад да сачувамо кориснике.

 

Извор: https://www.apple.com/newsroom/2019/09/a-message-about-ios-security/

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

Google BookmarksRedditRSS FeedPinterest
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)