Šta Apple nije rekao na predstavljanju iPhone-a 11

 iPhone11

Јучерашња презентација, на којој је Apple представио iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max , некако је била пребрза, због чега презентатери нису имали времена да кажу о свим карактеристикама смартфона. Упркос чињеници да им је требало више времена од свих осталих нових производа у комбинацији, неке од информација морале су да се изоставе. Стога ћемо преузети одговорност да вам кажемо чему Купертино није посветио пажњу.

 

3D Touch

Како су предвиђала цурења, Apple је ове године заувек покопао 3D Touch. Из тог разлога, модул одговоран за препознавање појачаних додирних линија сада недостаје не само код млађег iPhone 11, већ и код напреднијих iPhone 11 Pro и 11 Pro Max. Хардверска компонента замењена је софтверском технологијом названом Haptic Touch, која вам омогућава да симулирате познат гест. Тако можете позвати контекстни мени апликација, прегледати садржај веза и одговарати на поруке.

 

Напајање

Да, догодило се. Коначно, Apple је нови iPhone опремио снажним адаптером за напајање од 18 V, што и није лоше, с обзиром да је већина произвођача ограничена на 15 или чак 12-ват меморију. Тачно исто напајање долази са iPad Pro 2018 који имају неупоредиво већу батерију. Захваљујући њему, iPhone 11 Pro може се напунити до 50% за само пола сата. Али iPhone 11 и даље долази са старим напајањем од 5 V.

 

Технички натписи

Погледајте задњу страну свог iPhone-а. Тамо, под именом паметног телефона, гарантовано ћете наћи све врсте симбола, скраћеница и поштанских скрипти које потврђују сертификацију, доступност дозволе за продају уређаја, па чак и забрану бацања у канту за смеће. Срећом, Apple-ови дизајнери су ове године одлучили да са новог iPhone уклоне непотребне ознаке. Као резултат тога, добијамо потпуно чисту задњу плочу на којој непише чак ни име.

 

Face ID

Камера у iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max, која је одговорна за препознавање лица, сада не само да ради 30% брже него раније, већ је у стању да препозна корисника, чак и под углом од 45 степени. То значи да ће вас паметни телефон моћи препознати и откључати, чак и ако лежи на столу. Претходна генерација Face ID-а није била тако вешта, па је захтевала да уређај током скенирања буде готово паралелно са лицем, што није увек било могуће.

 

Тежина

Apple је на презентацији одлучио да на то не обраћа пажњу, али тежина новог iPhone-а у односу на моделе претходне генерације је донекле порасла. Сада iPhone 11 Pro тежи 188 грама у односу на 177 за iPhone XS, а iPhone 11 Pro Max тежи 226 грама у односу на 208 за iPhone XS Max. Очигледно је да је повећање тежине последица присуства додатног модула камере у дизајну нових производа, као и повећања капацитета уграђене батерије, што им омогућава да раде 4-5 сати више него што су радили њихови претходници.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)