Telefoni sa najboljim kamerama za 2019

Kamere

Будући да се 2019. полако, али сигурно ближи крају, и сва велика лансирања смартфонова у овој години су иза нас, сада изгледа као добро време за један преглед камера за паметне телефоне који су објављени ове године и одабир оних који имају за вас најбољу камеру (имајте на уму да ћемо још увек пратити тестирања бројних камере смартфонова до краја године и по потреби ажурирати ову листу).

Овог пута, одвојили смо четири тестиране камере паметних телефона које покривају све, од врло приступачних буџетских уређаја до водећих модела свих главних марки. На одабраним уређајима у протеклих дванаест месеци видели смо важне иновације у погледу хардвера, при чему се неки модели могу похвалити са чак пет појединачних камера (на пример, Nokia 9 PureView и Xiaomi Mi 9 CC Pro Premium Edition), као и нове и побољшане методе на софтверској страни.

Као што се могло очекивати, нови технолошки развој резултирао је значајним побољшањима перформанси у односу на претходне године, а 2019. је показала нове максимуме за укупне резултате камера, као и за већину под-резултата. Укупни резултат одличан је показатељ за свеобухватне могућности смартфона, али ако имате конкретније захтеве за снимањем слика или видеа, најбоље је заронити дубље и такође детаљније погледати под-резултате. И управо то смо урадили у састављању доле наведене листе. Дакле, без додатног дивљања, ево наших омиљених камера за паметне телефоне за 2019. годину:

 

Камера (фотографија)

Бодови

Huawei Mate 30 Pro

121

Xiaomi CC9 Pro Premium Edition

121

Apple iPhone 11 Pro Max

117

Samsung Galaxy Note10+ 5G

117

Samsung Galaxy S10 5G

116

 

Ако сте којим случајем фан Apple  (а јесте smile ) онда не очајавајте, савремени паметни телефони могу да снимају висококвалитетне видео снимке у високој резолуцији, а са видео резултатом од 102 поена, Apple-ов најновији уређај, iPhone 11 Pro Max, најбољи је у групи.

 

Камера (видео)

Бодови

Apple iPhone 11 Pro Max

102

Xiaomi CC9 Pro Premium Edition

102

Google Pixel 4

101

Samsung Galaxy Note10+ 5G

101

Samsung Galaxy S10 5G

100

 

То је један од само неколико паметних телефона који могу да снимају ХДР снимке, што резултира врло широким динамичким распоном, а Apple-ови клипови приказују детаље и у сенци чак и у тешким условима високог контраста. Снимци са iPhone-а такође показују врло пријатно приказивање у боји, са само неким нестабилностима баланса белог током снимања у затвореном. И детаљи су одлични, нарочито када се користи режим резолуције 4К, а шум слике се врло добро контролише при јаком светлу. Уз то, iPhone-ов систем аутоматског фокусирања добро функционише у видео режиму, са глатким прелазима и добрим могућностима праћења снимања.

Apple је увек стављао велики нагласак на видео перформансе својих уређаја. То је резултирало огромном популарношћу међу мобилном видео заједницом и обиљем избора у вези са мобилним видео додацима, као што су спољни микрофони, решења за осветљење, као и апликација за уређивање видео записа. У комбинацији са одличним квалитетом видео излаза, овај најновији iPhone је идеалан избор за мобилне видеографе, новинаре, влогере и друге креативце садржаја који желе да сниме висококвалитетни видео снимак са изузетно лаганиом и компактном опремом.