Želite Apple uređaj sa Touch ID-om ispod ekrana? Izgleda da će ga biti

Touch ID ispod ekrana
                Touch ID ispod ekrana

 

Прошле године еминентни аналитичар Мин-Чи Куо изненадио је многе најавом да Apple развија нови iPhone са скенером отиска прста Touch ID уграђеним у екран. Нису сви веровали у тако неочекивану најаву, чак и поред огромних резултата стручњака и титуле највернијег аналитичара из Apple-овог света. Међутим, како показује ново цурење, изгледа да је Куо поново био у праву.

Према најновијим подацима другог верификованог, али не и јавног инсајдера, којисе крије под надимком @L0vetodream, Apple ствара iPad Air 4 са интегрисаним скенером Touch ID-а. Ово је оптички сензор отиска прста који ће очитати отисак прста одразом или луменом. Таблет са неуобичајеном технологијом за Apple уређаје требало би да буде објављен пре краја ове године.

Ови планови Apple-а директно наговештавају вероватну појаву уграђеног сензора отиска прста следеће генерације iPhone-а. Apple обично "испробава" технолошка и дизајнерска решења на iPad-у, након што их примени на iPhone.

На пример, не морате дуго да идете у прошлост. У iPad Pro 2020, компанија је користила најновији LiDAR скенер за одређивање тачне удаљености од објеката. Тачно то исто ће се појавити и у паметном телефону из линије iPhone 12, који допуњује главну камеру. Недавна велика цурења потврдила су да iPhone 12 чека велики редизајн у стилу актуелног iPad Pro-а.

Тако ће се Touch ID испод екрана заиста појавити у будућим iPhone уређајима. Највероватније, она ће употпунити функцију скенирања лица Face ID-а, као и прошле године, рекао је Мин-Чи Куо.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)