iOS 13.5.5 Potvrđuje konsolidaciju pretplate na Apple servise

iOS13

Упркос Apple-овом одважном ставу према информацијама о надолазећим исправкама, које покушава задржати у најстрожем поверењу, повремено се појављују прилично поуздани пропусти. Најчешће, наравно, они немају никакву потврду и зато сплетка и даље траје, чак и ако нам инсајдери на сребрном тањиру дају фотографију прототипа новог iPhone-а. Али ако се чини да је Apple сам извор цурења, иако врло условно, верујемо да су они 100%. У последње време, најпоузданији од ових извора су ажурирања оперативних система компаније.

Прва бета верзија iOS-а 13.5.5, која је објављена раније ове недеље, садржи наговештај Apple-ових планова за спајање својих услуга у један пакет. Гласине о овоме круже већ дуже време, међутим, о томе није било активних доказа, осим што је студентима обезбедио претплату на Apple TV+ као поклон Apple Music. Сада, захваљујући цурењу, можемо просудити да Купертино заиста ради на свеобухватном производу који ће вам омогућити да се претплатите на неколико услуга по сниженој цени.

Шта је ново у iOS-у 13.5.5

До сада референце пронађене у iOS 13.5.5 не садрже никакве специфичности. Све што је пронађено у коду за ажурирање биле су фразе „Пакетна понуда“ и „Пакетна претплата“. Нису доступне информације о цени интегрисаног производа, нити услуге које треба комбиновати, нити информације о времену комерцијалног представљања у ажурирању. То може указивати на то да је пројекат у раној фази, а Apple сам не зна када ће га моћи представити јавности. Ипак, још увек имамо неке детаље о пакетној претплати.

Шта се зна о претплати на Apple Пакет

Претплата на пакет ће комбиновати само три услуге: Apple Music, Apple TV+ и Apple News+;

- Гласине за iCloud, Apple Arcade и Apple TV нису укључене у претплату на пакет и дистрибуираће се независно;

- Претплата за пакет можда није доступна у свим земљама, с обзиром на то да је географија дистрибуције Apple News + веома ограничена;

- Претплата на пакетну понуду кошта ће мање него ако је купите за сваку услугу посебно.

Слажемо се, нема толико информација колико бисмо желели, а није познато када ће се појавити нови детаљи. На крају, могуће је да док Apple само тестира пакетну понуду за будућа ажурирања, као што је то, на пример, било са НФЦ кључевима за аутомобиле. Упркос чињеници да су се референце на саму иновацију појавиле још у iOS-у 13.4, његово службено представљање планирано је тек на јесен с могућношћу преноса на неодређено време. У том смислу, претплата на пакет може бити не мање компликован пројекат, с обзиром на то да Apple мора да направи калкулације како не би погрешно израчунао финансијску страну емисије и задржао профит.

Претплата за Apple пакет

С обзиром да је Apple-у потребна пакетна претплата како би зарадили више, дајући корисницима условну могућност да плаћају мање за своје услуге, предвиђамо да нећете бити у могућности да конфигуришете пакет. То јест, ако компанија понуди претплату на Apple Music, Apple TV + и Apple News +, корисницима неће бити дозвољено да одбију ниједну услугу у корист друге. Заправо, то је суштина трговине на велико, која је повезана са одређеним трошковима. С једне стране плаћате мање за две омиљене услуге, а са друге, такође вам намећу непотребну услугу. Међутим, да би све функционисало, попуст треба да буде прилично опипљив. На пример, најмање -25%, а боље -30%.

Тачно, нисмо сигурни да ће компанија моћи да покрене пакетну претплату свуда, а да не спомињемо како ће то искористити. Чињеница је да у свим земљама цена претплате на Apple-ове услуге не износи 10$ месечно. У Србији компанија тражи 5$ само за Apple Music, док Apple ТВ + и Apple News + код нас уопште не раде. Стога постоји велика вероватноћа да ће  у Србији и у осталим земљама Источне Европе - бити немогуће скупно претплатити се на Apple-ове услуге.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)