Baterija

Apple је дозволио корисницима iPhone-а да поправљају паметне телефоне са неоригиналним пуњивим батеријама у својим овлашћеним сервисним центрима. То је постало познато из интерног документа компаније Apple, који је објављен у публикацији MacRumors из поузданих извора у компанији.

Власници iPhone-а, чији паметни телефони имају батерије других произвођача, сада могу рачунати на званичну поправку од Apple-а. Ново Apple правило важи за све овлашћене сервисне центре компаније. Раније, Apple је одбио да поправи квар на iPhone било које сложености ако је у паметном телефону инсталирана неоригинална батерија.

Нова правила важе за било који тип поправке. Чак и ако корисник iPhone-а жели да замени неоригиналну батерију оргиналном батеријом, Apple-ови стручњаци ће заменити стандардну батерију.

Ажурирана правила за Apple сервисне центре ступила су на снагу у четвртак, 28. фебруара. Требало би да се примењују на Apple сервисне центре широм света, укључујући и Србију.

Ако су друге компоненте треће стране инсталиране у iPhone, онда ће Apple, као и раније, одбити да поправи уређај. Ово се односи на матичне плоче, микрофоне, конекторе за осветљење, дугмад за јачину и напајање и друге компоненте.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)