Apple

Угледни аналитичар Нил Кибарт известио је да је Apple достигао прекретницу од милијарду активних iPhone-а широм света.

 

По мојој процени, Apple је прошлог месеца премашио милијарду корисника за iPhone. iPhone остаје непрекидно најпопуларнији паметни телефон тринаест година након што је пуштен у продају.

Јединствена продаја нам не даје потпуну слику iPhone пословања. То је главни разлог зашто је крајем 2018. Apple одлучио да укине кварталне податке о продаји.

Пад продаје iPhone-а не значи аутоматски погоршање основа пословања. Супротно томе, дужи циклус освежавања могао би бити водећи фактор опадања комада. Поред тога, јединична продаја не говори ништа о лојалности и степену задовољства купаца, што је пресудно када је у питању одлука купца да настави да користи производ.

 

— Нил Кибарт

Последњи број који је Apple открио био је 1,5 милијарди активних iOS уређаја, у односу на 1,4 милијарде годину дана раније - у то време је компанија открила да је 900 милиона од њих било iPhone.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

          О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта        ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)