iPhone 5S

Оперативни систем ће вам послати обавештење о зараженом.

У недавно објављеном iOS 12.5 за старије iPhone-е, открили смо занимљиву функцију која ће помоћи корисницима у пандемији. Чињеница је да ће власници новог оперативног система добијати обавештења о зараженима COVID-19.

То значи да ће чак и они који користе iPhone 5s (и не само њега) добити најновије информације о онима за које је званично потврђено да имају COVID-19. Доступност овог система зависи од подршке државних здравствених власти. Можете посетити ову страницу за више детаља.

Нова функција је креирана заједно са Google-ом, а сада ће корисници добијати обавештења ако су дошли у контакт са зараженом особом. Инфицирана особа је значи неко ко има позитиван резултат теста за корона вирус.

Подаци се преносе путем Bluetooth везе. Наравно, не долази у обзир било какво откривање поверљивости. Добра идеја, али колико ће ефикасно функционисати?

 

 

          О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона. Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године, од 2011 уредник, власник истог.