iPhone12_camera

Према Куо-у, „iPhone 13“ ће се испоручити у исте четири величине модела као и овогодишњи iPhone 12, али уз нека значајна побољшања у технологији камере. Прецизније, Куо каже да ће ултра широке камере на два врхунска модела бити значајно надограђене на ф/1,8, 6П (сочиво са шест елемената) са аутофокусом. Сви тренутни модели „iPhone 12“ опремљени су ултра широким камерама ф/2.4, 5П (сочиво са пет елемената) са фиксним фокусом.

Гледајући даље унапред, Куо каже да очекује и да ће сви нови iPhone-и од 2022 (који се условно називају „iPhone 14 серија“) бити опремљени истом побољшаном ултра широком камером са ф/1.8, 6П и аутофокусом. Куо наводи да ће Ларган вероватно постати главни добављач мотора са завојницом (ВЦМ) за побољшане ултра широке камере. Очекује се да ће Ларган добити око 70% ВЦМ поруџбина за „iPhone 13“ под предностима вертикалне интеграције производње сочива и ВЦМ, у поређењу са 50% ултра широко угаоних сочива из серије „iPhone 12“.

Куо верује да ће се испоруке за ‌iPhone 13 повећавати из године у годину и пружа позитивне изгледе за ланац снабдевања због неколико фактора, укључујући снажнију 5Г инфраструктуру у 2H21, повратак традиционалном септембарском временском оквиру за масовну производњу ‌iPhone.

Гласине о „iPhone 13‌“ из других извора биле су танке на терену, мада је зарез на Apple-овој линији „iPhone 13‌“ из 2021. године можда и мањи. Аналитичар екрана Ross Young такође је тврдио да ће уређаји до 2021. године бити у истим величинама као и модели „iPhone 12“, а имаће и ProMotion дисплеје који подржавају 120 Hz, побољшане сензоре камере и 5Г повезаност.

 

 

          О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта        ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)