iPhone12

Названа „година која се никада није догодила“, „година пакла“, па чак и „година која се не може тако назвати“, али коначно, 2020. година се ближи крају. Па чак и уз сву нестабилност на свету ове године, Apple је ипак успео да пусти не један или два, већ пет iPhone-а одједном - четири из iPhone 12 линије и iPhone iPhone SE друге генерације. Упркос многим гласинама да је пандемија утицала на производњу iPhone-а, ланце добављача и продавнице, Apple је у ствари представио гомилу импресивних производа. Рекао бих да је 2020. била година у којој је било најлакше пронаћи прави iPhone, у зависности од вашег буџета.

Да ли треба да купите iPhone SE 2?

Пред крај априла, када се чинило да је читав свет у изолацији, Apple је преузео и објавио нови iPhone SE. О томе се већ неко време шушкало, па тако то није било потпуно изненађење, Apple је представио iPhone на који је годинама заборавио.

A13 Bionic је Apple-ов најмоћнији чип када је пуштен iPhone SE чинећи га тако моћним као iPhone 11. За љубитеље мањих телефона, то је био савршена iPhone.

Цена се показала важном за успех овог уређаја. iPhone SE није само атрактиван за потрошаче с ограниченим буџетом, већ је и идеалан iPhone за људе који су се држали својих старих iPhone-а очекујући нешто слично од Apple-а.

Ово је права снага iPhone SE-а, а као непрестани Apple-ови обожаваоци и технолошки штребери често заборављамо. Када Apple учини квалитетан iPhone доступним, привлачи много ширу публику од iPhone 12, па чак и више од iPhone 12 Pro Max .

Који iPhone купити 2020. године

Почетком године, многи у нашем ћаскању сумњали су да ће Apple моћи да објави нове водеће телефоне 2020. године због пандемије. Али, упркос чињеници да је померено лансирање iPhone 12 линије догодило се у октобру. Иако су у 2019. години изашла три нова iPhone-а са именом „11“, у случају iPhone 12, Apple је отишао још даље. iPhone 12, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max били су напредније верзије прошлогодишњих модела. Међутим, представљен је и iPhone 12 мини, а неки људи, попут мене, били су одушевљени њиме.

Штавише, Apple се у новим паметним телефонима није ограничио само на ажурирање унутрашњих компоненти. Сам дизајн је редизајниран да више личи на iPhone 4 и iPhone 5. Поред тога, представљен је MagSafe који iPhone 12 моделима омогућава употребу одређене магнетно обложене додатне опреме, а не само за пуњење.

iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max окупљају најновије и најбоље што Apple нуди. Ово је први пут да видимо да Apple нуди неколико ексклузивних карактеристика само за „ултимативни“ iPhone откако је започео производњу. Да, реч је о Apple ProRAW-у .

Дакле, пет iPhone-а објављених ове године, како вам изгледа iPhone линија у целини? Мени се чини прилично добро. Или вам је недостајао неки други модел? Поделите шта мислите о томе у коментарима.

 

 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона. Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године, од 2011 уредник, власник истог.