iPhone12

Apple је и даље компанија са једним производом. У рекордном кварталу марта 53,5% Apple-овог прихода долази од продаје iPhone-а. Компанија продаје стотине других уређаја, од којих су многи сјајни и успешни, али заједно доносе Apple мање од iPhone-а. Бити компанија са једним производом је узнемирујуће и непријатно. Али посипање пепела по глави и жалба на судбину није у Apple-овом духу, а ова опасна пристрасност представљена је као једно од најважнијих достигнућа компаније. Иначе, iPhone 12 је заиста достигнуће. Продаја iPhone-а расте готово једнако брзо као продаја iPad-а, Apple Watch-а и Mac-а. И чини се да га никад не сустижу.

Најпопуларнији iPhone

Током конференцијског позива, на којем је Apple извештавао деоничарима о својим успесима и неуспесима (Apple не припада Tim Cook-у, већ њима), акционари су поставили питање о iPhone-у 12. Тим није крио да је iPhone 12 најпопуларнији , iPhone 12 Pro Max и iPhone 12 Pro на другом и трећем месту. Нема размишљања. Да, ово је главни извор прихода компаније Apple. Па шта? Једна напола заборављена компанија у коју су били укључени Apple и Стив Џобс била је компанија са једним производом. И истрајношћу се трудила да га се реши, због чега је одавно више нема. Можда је Apple-ова једностраност и мана, али то није и тако лоше ако све иде како иде.

Одговарајући на питање деоничара о iPhone-у 12, Tim Cook је именовао три од њихова четири модела. Поименце. Показавши им саосећање и наклоност. Они су најпопуларнији паметни телефони на свету. Они су у првих пет по популарности. Упркос чињеници да на тржишту постоји огроман број врло добрих, амбициозних и по много чему супериорних паметних телефона, iPhone се купује све чешће. Скуп функција и праве спецификације су битне, али савршенство и равнотежа за кориснике су важнији.

Tim Cook није поменуо један од четири модела iPhone 12, створен у складу са свим канонима које је Apple прихватио. О iPhone 12 mini није рекао ни речи. Очигледно се од малог iPhone-а са најмодернијим пуњењем унутра очекивало нешто више. Али није ушао међу првих пет најпопуларнијих паметних телефона на свету. У рекордној продаји iPhone 12, његов удео је наизглед мали. У фебруару и марту мини је представљао 5% све продаје најуспешније iPhone генерације. Сада је, изгледа, још мањи. То је осми најпопуларнији паметни телефон на свету, што је заправо врло кул. Међутим, није ни поменут.

Који је iPhone бољи - цена и квалитет

iPhone 12 је с разлогом постао најпопуларнији, сада је заиста најбољи iPhone који можете купити. ОЛЕД екран, добра камера са ноћним режимом, исти процесор као у iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Face ID и све остале погодности које би савремени iPhone требало да има.

Apple је 20. априла најуспешнији iPhone 12 доделио новом бојом. Љубичаста. iPhone 12 и iPhone 12 mini ове боје су врло добри. Да је iPhone 12 Pro Max, као што је био крајем прошле године, и даље лидер продаје, да ли би био награђен неком посебном наградном бојом? А каква би то боја била? Размислимо о томе. Иначе, iPhone 12 и iPhone 12 mini у љубичастој боји већ се могу купити, продаја је започела 30. априла.

Шта је популарније - iPhone или Samsung

most_popular_phone

Ове године iPhone има само 6 позиција у десет најпопуларнијих паметних телефона на свету. Прошле године је iPhone имао 9 позиција од 10. На прва три места у првих десет најпопуларнијих паметних телефона на свету - iPhone 12, iPhone 12 Pro Max и iPhone 12 Pro. Четврти је iPhone 11, вишеструки светски шампион. Још је прилично добар, али време му истиче. Петог и шестог - Redmi 9A и Redmi 9 из компаније Xiaomi.

Седми - Samsung Galaxy A21S. На осмом - понижени и увређени iPhone 12 mini, што је заправо врло добро. Деветог је још један Samsung - Galaxy A31, а десети iPhone SE 2. Од јануара до марта ове године веровали смо да је архаични iPhone SE по популарности премашио скупљи iPhone 12 mini за готово два пута, али то није био случај.

 

 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона. Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године, од 2011 уредник, власник истог.