Baterija

Apple је објавио iOS 13.6 пре недељу дана. Ажурирање, чије је тестирање трајало више од месец дана, обећало је да ће бити најстабилнија верзија ОС у последњих годину дана, с обзиром на то да су за то време програмери компаније морали да идентификују све проблематичне аспекте платформе и да их коначно поправе. То се делом догодило. iOS 13.6 побољшао је перформансе компатибилних паметних телефона, али такође имао негативан утицај на трајање батерије. Срећом, синтетички тест је показао да смањење није веће од 20 минута.

Али у стварности?

У ствари, многи корисници су након инсталирања iOS-а 13.6 били суочени са преурањеним пражњењем својих iPhone уређаја, без обзира на генерацију. О томе сведоче жалбе на Twitter-u и на Apple-овом званичном форуму за техничку подршку. Индикативно је да су међу притужбама били чак и власници уређаја са тек замењеним батеријама, па је очигледно да је разлог оштрог пада аутономије у овом случају управо ажурирање, а не природно трошење батерије или нешто треће.

Према истраживању на Twitter-у, у којем је учествовало око стотину људи, проблеми са превременим пражњењем примећени су код 49.4% испитаних. Упркос прилично уском узорку, ово је заправо половина, што указује на прилично раширен проблем. Али пражњење је једно, а сасвим друго је очигледно прегревање уређаја, с којим су се неки корисници сусрели. Има их мање него оних који се жале на смањену аутономију, али ипак довољно да уваже своје жалбе у обзир.

Да ли је могуће поправити постојећи проблем овде и сада?

Неки корисници тврде да су им помогли ресетовање iPhone-а и потом враћање резервне копије. Међутим, ми бисмо саветовали да се ова метода користи само као крајње средство. Надамо се да ће ускоро Apple да реши проблем.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)