iPhone12

Корисници потпуно нових iPhone-а и даље се жале на разне проблеме који се јављају са њима. Власника iPhone 12 је све више и више - и број прегледа у складу с тим расте. Навешћемо најчешће проблеме које су се недавно појавили.

iPhone 12 добија зелени екран

Раније смо писали да линија iPhone 12 има неприродно жуту боју екрана. Неки стручњаци су чак успели да претпоставе да ово није грешка, већ карактеристика. Сада се извештава да екран постаје зелен. А ово дефинитивно није карактеристика. Корисници се жале на овај квар, који се најбоље види на црној позадини. Новинари корејског издања Asian Economy тврде да Apple препознаје проблем и сада инжењери покушавају да открију узрок.

Проблеми са звуком слушалица

Неки власници нових iPhone уређаја доживели су погоршање квалитета звука када су користили бежичне слушалице. Неке Bluetooth слушалице се уопште не повезују са iPhone 12. Друге имају буку, изобличен звук или прекиде током слушања музике. Власници читавог асортимана iPhone 12 модела суочили су се са овим проблемом. Али Apple је свестан и обећава да ће поправити све у будућим исправкама. Односно, признаје да је реч о софтверском, а не хардверском проблему.

Проблеми са пуњењем

iPhone 12 има проблем са пуњењем. Речено је да iPhone 12 приликом прекидања пуњења престане да користи адаптере за пуњење ако има више прикључака, ако су на њега повезани и други уређаји. Како решити овај проблем? Непознато. Препоручује се да једноставно не користите пуњаче са више прикључака. Тако одлука, је на вама ... Иначе, сами произвођачи пуњача су свесни постојања овог проблема.

Сензор екрана не ради

Најмањи iPhone 12 мини има проблема са сензорима. Али они се појављују само на закључаном екрану. Корисници извештавају да гаџет често одбија да одговори на команде. Истовремено, ако успете да откључате iPhone, онда немате проблема на почетном екрану. Извештава се да се овај проблем чешће појављује када се футрола стави на iPhone 12 мини. Стручњаци су сигурни да је то софтверски разлог - Apple ће га вероватно решити ажурирањем iOS 14 .

Није предвиђен за дуго играње

Тестирање iPhone 12 серије такође је открило проблем аутономије батерије у играма. И није само iPhone 12 мини са малом батеријом, већ и iPhone 12 Pro Max . Последњи модел се истовремено показао одличним на другим тестовима - приликом гледања видео снимака, сурфовања мрежом итд.

И овде стручњаци долазе до закључка да разлог уопште није у капацитету батерија. Проблем је у софтверској оптимизацији или нетачним поставкама графичког процесора. И ово ће такође вероватно бити поправљено у будућности ажурирањем.

Ако сажмемо све ове недостатке видимо да се ради о такозваним „дечијим болестима“, које ће бити отклоњене у наредним ажурирањима софтвера. Ако сте пак сумњичави да се само ради о лоше оптимизованом софтверу, онда сачекајте и пратите информације. Да ли је неко од Вас имао неки проблем са неким уређајем 12 генерације, напишите нам у коментарима.

 

 

          О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта        ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)