Firmware

iOS 12.4.9 садржи важне безбедносне исправке. Apple препоручује ажурирање свим власницима уређаја за које је доступна ова безбедносна исправка.

Који уређаји подржавају iOS 12.4.9

  1.      iPhone 5S
  2.      iPhone 6 и 6 Plus
  3.      iPad Air прве генерације
  4.      iPad mini 2 и iPad mini 3
  5.     iPod touch 6. генерације

Величина фирмвера је неколико десетина мегабајта. На пример, за iPhone 5s, величина ажурирања за iOS 12.4.9 је 39,4 МБ.

Шта је ново у iOS 12.4.9

Фирмвер затвара рупе у безбедности, исправља неке грешке и препоручује се за инсталацију свим власницима iPhone 5s, 6, 6+, iPad Air прве генерације, iPad mini 2, 3 и iPod touch 6. Наравно, у њему нема нове функционалности. Конкретно, отклоњена је грешка у случајном слању видео записа у групном позиву путем FaceTime-а, а да власник видео снимка за то није ни знао. Такође, iOS 12.4.9 затворио је неколико потенцијално опасних рупа које су дозвољавале злонамерним апликацијама да покрећу свој код на Apple уређајима.

Како се врши ажурирање на iOS 12.4.9

Да бисте ажурирали, повежите свој iPhone, iPad или iPod touch са Wi-Fi мрежом, идите на „Подешавања“ → „Опште“ → „Ажурирање софтвера“ и кликните на „Преузми и инсталирај“.

 

 

          О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта        ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)