iOS14.2

Apple је званично објавио iOS 14.2 и watchOS 7.1. Међутим, показало се да је iOS 14.2 на много начина врло нетипичан. И не само то, у ствари, може се сматрати првим функционалним ажурирањем iOS-а 14, јер iOS 14.1 практично није садржавао нове функције, изашао је и након само четири фазе бета тестирања. Међутим, ово није спречило компанију да примени све планиране иновације и исправке грешака, којих у iOS 14.2 има неколико.

Разлог зашто је Apple био приморан да изда iOS 14.2 након само четири фазе бета тестирања је очигледан. Чињеница је да је почела предпоруџбина за iPhone 12 mini и iPhone 12 Pro Max . Због тога је компанија требала да ажурира паметне телефоне тако да досегну потрошаче у новој верзији iOS-а.

Постоји прилично неколико функционалних иновација у iOS-у 14.2, чији се број повећаo са овим ажурирање:

 

  1.  Преко 100 нових емоџија
  2.  Комплет од 8 нових позадина
  3.  Уграђен Shazam у Контрол Центеру
  4.  Лупа може да идентификује људе у близини
  5.  Подршка за iPhone 12 MagSafe кожне футроле
  6.  Оптимизовано пуњење AirPods-а
  7.  Обавештење о високом звуку за слушалице
  8.  Нове AirPlay контроле у ​​Контрол Центр-у
  9.  Подршка за упаривање са HomePod и HomePod мини

 

 

          О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта        ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)