iPhone

Многима ће ово бити корисно.

Већ дуго се говори да Apple намерава да дода функцију помоћу које корисници могу блокирати приступ праћењу у апликацијама. Технички гигант нас је послушао и сада се ова опција уводи.

Смешно је то што се Facebook оштро противио овој иновацији. Запослени у познатој друштвеној мрежи оправдали су своје огорчење на прилично чудан начин. Наводно ће мала предузећа теже расти јер њихови власници неће моћи да прате преференције корисника, што ће довести до нетачног избора купца.

Да ли се таква критика може назвати тешком? Вероватније не него да. Да, предузетницима ће бити теже да раде са статистикама, али неће сви власници iPhone-а забранити апликацијама прикупљање података, за неке то није важно. Ова опција већ прилично добро функционише и биће додата заједно са издањем iOS 14.4 почетком 2021. године.

 

          О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона. Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године, од 2011 уредник, власник истог.