{AF}

ibooks 

{/AF}

U Sjedinjenim Američkim Državama se nastavlјa rasprava oko visokog profita u slučaju nameštanje cena sa velikim izdavačima, preko kojih je kompanija navodno uspela da naduva cene e-knjiga. Obe strane i dalјe negiraju sve optužbe. Tokom poslednje sudske sednice, održane u petak, Eddy Cue je govorio o tome da je Steve Jobs bio protiv iBookstora i neposredno pre lansiranja iPad-a je uspeo da ga ubedi drugačije.

Kada sam bio u stanju da dodirnem prvi iPad, bio sam pun poverenja u činjenicu da je to naša šansa da se stvori najbolјa e-knjiga na tržištu. Otišao sam do Stiva i rekao mu zašto mislim da je iPad odličan uređaj za čitanje knjiga. Nakon nekoliko razgovora, on je popustio i rekao: "U pravu si. Mislim da će biti super. " Nakon toga, on je i sam počeo da misli o tome i da ponudi ideje o tome kako stvari treba da rade, kako da se čitaju knjige na iPad-u i prodaju ih za njega.

ibook

Cue je pozvan da svedoči, jer je on bio odgovoran za poslove sa izdavačima da popuni knjige u iBookstoru. Zdravlje Jobsa u to vreme je već bilo u veola lošem stanju, tako da glavni posao na pripremi prodavnice e-knjiga za iPad direktno uklјučuje Eddy Cue. Nјegovi napori su krunisani uspehom. iBookstore je lansiran u martu 2010, imajući na svojim policama 60 hilјada knjiga. Nјihov broj se povećao na 1,5 miliona u naredne tri godine.

 

 

 

 

O Autoru...

GoranGoran je postao zaljubljenik Apple iUređaja 2007 kupovinom iPhona prve generacije. Od tada redovno prati sva dešavanja vezana za Apple, kao i to da nije propustio ni jednu verziju iPhona (stiže nova generacija). Jedan je od osnivača bloga ajfon.rs 2009 godine a od 2011 vlasnik (urednik) istog. Šta radi u slobodno vreme? Uživa u Apple iUređajima. :)