Kako da proverite koliko ciklusa je imala baterija vašeg iUređaja

 

iPhone 6 poseduje 1810mAh bateriju koja obično traje tokom punog radnog dana, ali retko kad više od celog dana, što znači da mu sledi noćno punjenje.

Kao na većini Apple uređaje, baterije unutar iPhone 6 je litijum-jonska (Li-Ion), što znači da se razgrađuje tokom vremena. Ako planirate da kupite polovan ili obnovlјeni iPhone, možda ćete želeti da znate jedan klјučni detalјa o uređaju: koliko dugo će trajati njegova baterija? Srećom, postoji jednostavan način da pratite koliko vremena (ili bolјe rečeno, punjenje) je oduzeto od baterije.

Merenje ciklusa baterija je jednak procesu trošenja i punjenje kada je baterija potpuno prazna, zove se jedan ciklus. To ne mora uvek da bude sve urađeno odjednom, već ciklusi baterija se računaju kada se sumiraju procenat korišćenja koji mora da dođe do 100%. Primer, koristili ste 75% kapaciteta baterije u jednom danu, a zatim staviti telefon na noćnu dopunu, a zatim sutradan, koristili samo 25% telefona, taj čitav proces dobija sumu 100% i to je ono što se računa za jedan ciklus baterije. Opšte poznato je da se kaže da baterija od 300 do 500 ciklusa, misli se na Li-Ion baterija degradira do 80% svog punog kapaciteta.

Kako onda proverite koliko ciklusa je baterija vašeg iPhone? Srećom, sve je jednostavno, jer postoji aplikacija koja prikazuje tu informaciju.

Iako mogu postojati druga rešenja, mi koristimo iBackupBot, aplikaciju koja je na raspolaganju za Windows i Mac koja je 7 dana slobodna, a zatim se plaća nakon toga. Mi ćemo vas provesti kroz proces kako da proverite koliko još ciklusa imate na raspolaganju.

Preuzmite verziju za vaš računar

Kada povežete uređaj uradite kao na slici

Pročitajte cikluse vaše baterije

 

Ako ima nekih nejasnoća pitajte u komentarima, ako mislite da će ovaj članak pomoći i vašim prijateljima, šerujte ga :)

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

DiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...


Goran

Goran je postao zaljubljenik Apple iUređaja 2007 kupovinom iPhona prve generacije. Od tada redovno prati sva dešavanja vezana za Apple, kao i to da nije propustio ni jednu verziju iPhona (stiže nova generacija). Jedan je od osnivača bloga ajfon.rs 2009 godine a od 2011 vlasnik (urednik) istog. Šta radi u slobodno vreme? Uživa u Apple iUređajima. :)