5 mitova o bateriji u iPhone

baterija

Bojite se da punite smart telefon celu noć? Pratite spisak pokrenutih aplikacija? Uvek isklјučujete, Wi-Fi, Bluetooth i geolociranje usluga? Uzalud.

Tokom proteklih nekoliko godina, mobilni uređaji u velikoj meri su se promenili. Isto se može reći i o baterijama prisutnim u skoro svakom gadžetu. Naravno, njihov životni vek je ograničen, tako da ima dosta saveta koji će vam pomoći da produžite životni vek svoje baterije. Ali nisu sve preporuka relevantne.

1. Mit: Potreba da se potpuno "isprazni" do sledećeg punjenja baterije.

Ova izjava već nekoliko godina se ne koristi za punjenje mobilnih telefona. Problem je rešen sa prelaskom na litijum-jonske baterije na koje ova "bolest" ne utiče.

Evo šta piše Apple:

Napunite svoju litijum-jonsku baterije kad god želite. Nema potrebe da se isprazni 100% pre toga. Litijum-jonske baterije se pune po ciklusu. Ciklus se završava kada trošite iznos ekvivalentan 100% naknade, a ne nužno odjednom. - Apple

ciklus

2. Mit: iPhone se puni preko noći, to može smanjiti trajanje baterije.

Stalni napajanja zaista šteti bateriju. Postoji opasnost od pregrevanja ili požara. Ali današnji pametni telefoni i punjači (originalni) su dovolјno pametni da to izbegnu.

3. Mit: zatvaranje aplikacija, štedi bateriju.

Svi smo povukli paralelu između svog smartfona i računara, tako da navika da očistite spisak pokrenutih aplikacija je opravdan. Ali iOS programi se ponašaju drugačije. U minimizovanom stanju su "zamrznuti", i ne konzumiraju napajanje iz baterije.

Prilikom zatvaranja aplikacije, uklanjate je istovare i iz memorije. A kada je pokrenete ponovo se učitava uređaj natrag u RAM. Stalno on / off aplikacije znači da se i više energije konzumira, bolјe je da to jednostavno ostave na miru. Pored toga, ako iPhone nema dovolјno RAM - sistem automatski prazni, gasi dodatni program. - Scott Loveless, bivši radnik Genius Bar

Naravno, neke aplikacije se ažuriraju u pozadini (vreme, mail ... ). Da biste sačuvali bateriju, možete da isklјučite tu opciju: Settings – General – Background App Refresch - Off.

4. Mit: neophodno je da se koriste samo originalne punjače.

Naravno, proizvođači savetuje da koriste brendirane punjače. Nije ni čudo kada je to jedan izvor prihoda više.

Na tržištu postoji veliki broj kablova i napajanja, koje nude i drugi renomirani proizvođači, a neki su jeftiniji od originalnih Apple. Da ne bude zablude, nemojte očekivati stabilan rad Lightning kabla ili punjača iz Kine za 1.000 dinara. Iako postoje neki izuzeci :)

5. Mit: onemogućiti Wi-Fi, Bluetooth i geolokacijske usluge će spasiti lavovski potrošnju baterije.

Caka je u formulaciji. Isklјučivanje ove opcije - nije lek za sve. Mnogo efikasnije je da uklonite Auto-brightness i smanjiti ga na minimalnu vrednost. Zaista, glavni potrošač smart telefon je - ekran. Umesto stalnog prebacivanja slajdera geolokacije, možete sprečiti neželјenim aplikacijama pristup geopoziciji: Settings - Privacy – Location Services.

 

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...


Goran

Goran je postao zaljubljenik Apple iUređaja 2007 kupovinom iPhona prve generacije. Od tada redovno prati sva dešavanja vezana za Apple, kao i to da nije propustio ni jednu verziju iPhona (stiže nova generacija). Jedan je od osnivača bloga ajfon.rs 2009 godine a od 2011 vlasnik (urednik) istog. Šta radi u slobodno vreme? Uživa u Apple iUređajima. :)