Apple objašnjava kako Wi-Fi Assist radi

wifi-assist

Apple je postavio dokument za podršku, "O, Wi-Fi Assist" koji objašnjava da sa iOS 9 može koristiti Wi-Fi Assist koji automatski prebacuje na Cellular kada imate lošu Wi-Fi vezu.

Kako Wi-Fi, Assist radi

Sa Wi-Fi Assist možete ostati povezani sa Internetom, čak i ako imate lošu Wi-Fi vezu. Na primer, ako koristite Safari sa lošim Wi-Fi povezivanjem i veb stranica se ne učita, Wi-Fi Assist će se aktivirati i automatski prebaciti na Cellular tako da se veb stranica nastavlјa učitavati. Možete koristiti Wi-Fi Assist sa većinom aplikacija kao što su Safari, Apple Music, Mail, mape i još mnogo toga.

Kada je Wi-Fi Assist aktiviran, videćete ikonu Cellular podataka u statusnoj traci na vašem uređaju.

Ako imate pitanja o korišćenju ili hoćete da saznate više o upravlјanju Vašim mobilnim podacima a možete se obratiti i Apple podršci.

Možete koristiti Wi-Fi Assist sa bilo kojim iOS uređajima koji imaju iOS 9 osim sa 
• iPhone 4s 
• iPad 2 Wi-Fi + Cellular 
• iPad (3rd Generation) Wi-Fi + Cellular 
• Mini iPad (1 generacija) Wi -Fi + Cellular

Wi-Fi Assist isklјučen

Ako ne želite da vaš iOS uređaj ostane povezan sa Internetom kada imate lošu Wi-Fi vezu, možete onemogućiti Wi-Fi Assist. Idi na Settings> Cellular. Zatim idite dole i isključite Wi-Fi Assist.

Predmeti koji nisu za korišćenje Wi-Fi Assist

• Wi-Fi Assist neće automatski prebaciti na Cellular ako ste u romingu. 
• Wi-Fi Assist radi samo kada imate aplikacije koje rade u prvom planu, a ne aktivira sadržaj u pozadini. 
• Wi-Fi Assist se ne aktivira sa nekim aplikacijama treće strane audio ili video, kao i preuzimanje priloga ili aplikaciju e-pošte, jer oni mogu koristiti velike količine podataka.

Izvor: Apple

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...


Goran

Goran je postao zaljubljenik Apple iUređaja 2007 kupovinom iPhona prve generacije. Od tada redovno prati sva dešavanja vezana za Apple, kao i to da nije propustio ni jednu verziju iPhona (stiže nova generacija). Jedan je od osnivača bloga ajfon.rs 2009 godine a od 2011 vlasnik (urednik) istog. Šta radi u slobodno vreme? Uživa u Apple iUređajima. :)