Pažnja, Error 53 blokira telefon ako je popravka rađena od neovlašćenog servisera

error 53

Пријављено је неколико случајева где су корисници који су имали поправке хоме дугмета (Touch ID) да су након тога добили Error 53. Jедноставно телефон није више могао да се користи, мртав.

Последњи забележен случај је фотографа Antonia Olmosa, који се налазио у Македонији када је морао да изврши оправку хоме дугмета на своме iPhone 6. Како каже Olmos, све је било уреду док није добио поруку да ажурира свој иОС 9 што је он урадио, али недуго затим појавио се Error 53 и његов ајфон је једноставно остао црн, мртав. Након повратка у Лондон, одлази у Епл где добија следећи одговор:

„ништа нисмо у могућности да урадимо, телефон једноставно више није употребљив, може да се баци.“

Након писања Guardiana о овоме, коначно се и Епл огласио саопштењем:

„Ми штитимо податке помоћу процесора отиска прста, која је јединствен у пару са Touch ID сензором. Када ајфон врши ауторизацију провајдеру сервиса Епл или малопродајном објекату Епл то утиче на Touch ID сензор, упаривање. Ова провера гарантује да уређај и иОС функција остају у вези са Touch ID безбедно. Без овог јединственог упаривање, злонамерни Touch ID сензор може бити замењен, чиме се добија приступ процесору са подацима отиска прста. Када иОС открије да је дошло до пада упаривања, једноставно искЉучује уређај који остаје безбедан, једноставно није више употребљив и отисци прста као и подаци кредитне картице за Apple Pay остају безбедни.“

Наравно одговор на питање да ли Епл има могућност да такав неупотребљив телефон поправи, није дат овим саопштењем. Док не сазнамо да ли има могућности да се телефон са грешком Error 53 поново активира, упозорење да пре него што одете у сервис који није овлашћен имате на уму да можете остати потпуно без уређаја.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)