Kupujete polovan iUređaj, obratite pažnju na sledeće

savet

У вашим рукама налази се iPhone који планирате да купите. Изгледа солидно: без оштећења или огреботина, екран је у савршеном стању, камера је у реду. Да ли сте сада спремни да купите овај уређај, ипак немојте журити! Морамо да будемо сигурни и да ли iPhone није имао директан контакт са водом, да се није можда „давио“ или упадао у снег.

Треба напоменути да ако се iPhone или iPod оштете неком течношћу (пример кафом или соком), поправка таквог оштећења није обухваћена ограниченом једно годишњом гаранцијом компаније Епл ни пакетом AppleCare Protection Plan (АПП). У iPhone уређаје и већину iPod уређаја произведених након 2006. уграђени су индикатори контакта с течношћу, који показују да ли је уређај дошао у додир с водом или течношћу која садржи воду.

iPhone уређаји и већина iPod уређаја опремљени су индикаторима контакта с течношћу (ЛЦИ-јевима), који се могу видети с вањске стране уређаја.

ЛЦИ се активира када дође у додир с водом или течношћу која садржи воду. Индикатор је обично биеле или сребрне боје, али када дође у додир с водом или течношћу која садржи воду, поприма црвену боју. ЛЦИ се неће активирати у случају промене висине влаге и температуре ако је она у складу с условима окружења прописанима за тај производ.

Да бисте открили да ли је ЛЦИ у уређају дошао у додир с течношћу, пронађите свој производ у таблици у наставку и потражите ЛЦИ или ЛЦИ-јеве у уређају. Да бисте лакше пронашли индикатор контакта с течношћу (ЛЦИ), користите лупу с осветљењем или батеријску лампу и уређај закрећите док не угледате индикатор.

Шта да тражите?

Дакле, пре него што потпуно одлучите да поверујете продавцу који тврди да није бацао уређај у море или каду, погледајте следећа места.

1. Пажљиво прегледајте кућиште. Пре свега, погледај Lightning порт (30-пин) помоћу светлости батеријске лампе, прегледајте контакте. Да ли постоје оксидације или сивкасто-бела светлост? Ово је први сигнал могућег контакта са водом.

Тражити да повежете iPhone на пуњач, и погледајте да ли одмах почиње пуњење. Ако се контакт одмах оствари, уреду је, али ако морате да померите кабла - то може бити сигнал влаге у iPhone.

2. Укључите било коју песму из апликације музикаи слушајте репродукцију звучника. Почните да слушате песму од минималног нивоа јачине звука и идите ка максималном. Присуство шуштање и других чудних звукова – гаранција су да је iPhone имао купање.

3. Тестирање хардваре такође може да сведочи о контакту са течношћу. А ако се вода не одштампана на тастерима од смарт телефона, кечап, кола, вино и друга пића хоће сигурни да остану у празнинама дугмади, аудио порта или решетке. Дугмићи треба да буду умерено еластични, али у исто време, да не захтевају претерану силу када вршите пресинг.

4. Један од најпоузданијих и доказаних начина да се уверите да ваш iPhone није био у додиру са водо је - да проверили такозване "црвене трагове". На основу њих и Епл овлашћени сервиси закључују - да ли ће прихватити да поправи ваш уређај.

Ова таблица показује где се индикатори налазе и како изгледају након излагања течности:

kontakti

 * iPod нано (седме генерације) и iPod touch (пете генерације) немају видљив индикатор контакта с течношћу.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)