Kako da obezbedite fotografije na iPhone, iPad

trikovi i saveti

Nova godina je prošla, i sigurno imate puno fotografija ili video zapisa na svome iUređaju. Šta da radite ako ne želite da neke fotografije završe na nekoj duštvenoj mreži, recimo "slučajno".

Kao što predpostavljate mnogi su skloni da čuvaju na svom iPhone ili iPad-u fotografije, koje ni u kom slučaju ne bi trebalo da dođu do trećih lica. Neke slike svojih bankovnih kartica (ne to), druge moguće inkriminišuće slike. Ako se uređaj iznenada nađe u rukama nekoga ko želi da iskopira ove fotografije (situacija može biti i drugačija), lako može da bude poslata recimo preko neke aplikacije. Ili ne može?

Sve zavisi od iOS korisnih funkcija kao što su "Restrictions (Ograničenja)". Ako aktivirate zabranu bilo kakvih radnji sa fotografijama pomoću ove opcije, bićete sigurni da se slike neće poslati iz uređaja. To možete da uradite na sledeći način, idite na "Settings" - "General" - "Restrictions (Ograničenja)". Skrolujte nadole i dođite do "Photos (Slike)", a zatim izaberite aplikaciju/e kojoj želite da zabranite pristup vašim fotografijama, jednostavno je ugasite.

Na primer, ako isklјučite akciju za slike Twitter aplikacije umesto slika u vašem folderu, pojaviće, opet zavisi od vašeg podešavanja, obaveštenje šta treba da se uradi da bi moglo da se uđe u slike ili jednostavno neće aplikacija reagovati ako pokušate da kliknete na ikunicu kamere.

U " Restrictions (Ograničenja)" naći ćete mnogo korisnih funkcije koje sigurno želite da aktivirate, ako, na primer, često dajete svoj iPhone ili iPad detetu. Možete podesiti recimo zabranu uklanjanja aplikacija, kupovinu aplikacija i mnogo više.

 

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)