Alarm na vašem iPhone-ponoviće zvono za tačno 9 minuta. Zašto?

Snooz
Ako ste odlučili da se naspavate i kliknuli ste na dugme kasnije "Snooze", alarm će se ponoviti za tačno 9 minuta. Postavlja se pitanja zašto?

Funkcija (Snooz) prvi put u alarmu na čekanju se pojavila u mehaničkom satu kompanija General Electric-Telechron 50-ih godina prošlog veka. Tadašnji satni mehanizam proizvođača bio je ograničenih tehničkih mogućnosti-ograničenje isteka intervala mehaničkog sat za alarm je bio tačno 9-og minuta.
snoze1Interval između alarma na iPhone-u je 9 minuta, i ne samo da je Apple tako sentimentalna kompanija: praktično svi uređaji sa opcijom (Snooz) intervala između alarma imaju period tačno 9-og minuta.
Takođe za ovo postoji i naučno objašnjenje.
Naučnici su raznim metodama ispitivanja otkrili da je 9 minuta-optimalni interval između dva alarma koje bi korisnicima dozvolio duže spavanje.
Sada znate tačno zašto alarm zvoni ponovo nakon 9 minuta.
Delite ovo znanje na društvenim mrežama! smile

 

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)