Kako omogućiti gostima da se povežu na vašu Wi-Fi mrežu skeniranjem QR koda

QR-Code-Generator

Jednostavan način deljenja lozinke sa Wi-Fi-a dostupan je korisnicima uređaja kompanije Apple, ali ipak nije idealan. Zbog toga što zahteva iPhone ili iPad koji rade na iOS 11 i noviji, vlasnici pametnih telefona koji rade na drugim operativnim sistemima su neupotrebljivi. Za takve slučajeve postoji QiFi.

Usluga QiFi vam omogućava da generišete jedinstveni QR-kod, omogućavajući gostima da se lako prijave na vašu Wi-Fi mrežu. Oni čak ni ne moraju da traže ispravnu vezu između desetina sličnih i još unose lozinku čija složenost za više korisnika prevazilazi standardne "123456" i "qwerti123".

- Da biste generirali QR kod za povezivanje sa Wi-Fi mrežom, idite na web lokaciju kifi.org;

- Zatim unesite podatke vašeg rutera: u polje SSID morate uneti naziv mreže, a u polje Ključ - lozinku;

- Nakon što kliknete na Generate! otvoriće se nova kartica sa vašim QR kodom. Sve što treba da uradite je da ga odštampate i okačite na istaknuto mesto.

Programer tvrdi da je njegova usluga apsolutno sigurna i da ne sprovodi druge ciljeve, osim besplatne pomoć korisnicima. Da bi se osigurala njegova iskrenost, tvorac QiFi poziva sve da pogledaju kod svoje ideje, koja je u javnom domenu na GitHub platformi.

Naravno mi vas pozivamo da ako imate neko bolje rešenje od ovoga, podelite sa nama ovde u članku i rado ćemo dopuniti informacije.

 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It