Vlasnici iOS 11 mogu dodatno uštedeti na potrošnji baterije

Bluetooth

Програмери Apple побољшавају сваки препознатљив проблем у iOS 11 са сваком новом верзијом, покушавајући довести систем у позитивно стање.

Једна од кључних иновација iOS-а 11 био је потпуно ревидирани Контролни центар. Многи корисници би то назвали идеалним, али не и за један врло непријатан тренутак. У iOS-у 11, Еплови програмери су променили начин на који Wi-Fi и Bluetooth прекидачи раде у контролном центру. Са доласком ажурирања, ови прекидачи више не дозвољавају потпуно искључивање бежичних веза. То можете учинити само у менију "Поставке".

Занесењак с псеудонимом cooperthekid  је спровео студију како би сазнала колико Wi-Fi и Bluetooth утичу на потрошњу батерије iPhone-а. Као резултат дводневног теста испоставило се да чак и када се iPhone користи искључиво на једном месту, бежичне везе које раде у пасивном режиму троше 2-3% капацитета батерије дневно .

Другим речима, одједном 6% напуњености iPhone-а креће се сваког дана како би Bluetooth и Wi-Fi били у пасивном режиму. И то је под условом да је паметни телефон код куће. Када путујете по граду, пражњење ће бити и веће, јер ће iPhone активно скенирати околину за претраживање нових бежичних мрежа.

Решење овог проблема је врло једноставно, иако није згодно. Корисницима се препоручује да пређу у „Подешавања“ → Bluetooth и „Подешавања“ → Wi-Fi и потпуно искључе бежичне везе када нису у употреби. Ове једноставне акције, према студији, ће помоћи да уштедите 6% до 10% пуњења батерије дневно, што је прилично импресиван индикатор.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)