Kako brzo proveriti pouzdanost vaše lozinke za iPhone, iPad - najlakši način

pass

Svake godine aktivnost hakera se samo povećavaju. To potvrđuju statistike, uklјučujući i one koje su prikupile vlade različitih zemalјa, koje su (navodno) zabrinute za stanje stvari. Međutim, kako bi se značajno smanjio broj uspešnih hakovanja, korisnici jednostavno moraju postaviti jake lozinke na svim svojim pametnim uređajima i računima. Kako razumeti da li je vaša lozinka - snažna ili slaba? U ovom priručniku smo opisali kako da proverite pouzdanost vaše lozinke na najbrži i najefikasniji način.

Korak 1. Idite na https://password.kaspersky.com/

Ovo je posebna usluga kompanije Kaspersky Lab, programera jednog od najpopularnijih antivirusnih programa. Omogućava vam da proverite snagu lozinke, ocenjujući složenost njegovog izbora pomoću brut sile. Važno je napomenuti da ova stranica ne prikuplјa ili čuva lozinke, tako da je potpuno bezbedna za korišćenje.

Međutim, ako potpuno ne verujete u uslugu Kaspersky Lab, možete uneti svoju lozinku, ali sa nekoliko znakova promene. Značenje verifikacije od ovoga neće se promeniti.

Korak 2. Unesite lozinku koja će se proveriti u koloni Testiraj svoju lozinku.

Korak 3. Pregledajte rezultat testa.

Usluga za proveru lozinke će vam reći koliko će dugo trebati vremena da biste probili lozinku skeniranjem lozinki na običnom računaru. Ako je to indikativno nekoliko dana ili čak nekoliko meseci, preporučuje se promena lozinke na jači nivo, koji sadrži više različitih znakova.

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ili podeli sa prijateljima! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)