Koliko često morate da restartujete iPhone? Da li je to potrebno uopšte raditi?

restart

Да ли је потребно да повремено рестартујете iPhone да бисте га убрзали? Ово питање се стално појављује међу корисницима, посебно када iPhone нагло почне да се успорава. Ово питање је често постављено, а гласи, колико често треба да поново покренемо iPhone а стручно мишљење о овом питању добијено је од једног бившег техничког службеника за подршку компаније Apple.

iPhone корисници немају консензус о томе колико често морају поново покренути паметни телефон. Неки корисници сматрају да је ово губљење времена и да се не догађа никакво побољшање због поновног покретања. Други део је сигуран да рестарт помаже да убрзате iPhone пристојно, па чак и да ресетујете разне софтверске грешке које се могу појавити током коришћења паметног телефона.

Ево одговора једног од бивших Genius Bar радника о овоме:

Када сам радио у Apple-у, редовно смо давали препоруки да корисници iPhone-а поновно покрену своје паметне телефоне у случају да се на паметном телефону јави нека врста квара или да је изненада почео успорено да ради. Ово је један од званичних основних савета за поправљање грешака на iPhone-у. У ствари, саветовао бих кориснике да сваке недеље ураде превентивни рестарт. Ово је исти принцип као и на обичном компјутеру. Након што поново покренете рачунар након неколико дана рада, одмах ћете приметити да је почео да ради брже. Исто важи и за iPhone. 

Дакле, поновно покретање iPhone-а је заиста корисно и пожељно је да се врши с времена на време, на пример, једном недељно. Наравно, како је нагласио Apple-ов радник, поновно покретање није уопште неопходно за нормалан рад iPhone-а. Међутим, повремени рестарт ће помоћи да iPhone остане у бољој форми у смислу перформанси.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)