Kako brzo razlikovati originalni Lightning iPhone kabl od lažnog

Saveti

Кинески произвођачи су научили да праве врло висококвалитетне Lightning каблове. Међутим, ниво Apple-а, они, наравно, не могу да достигну, што га зато чини прилично лаким за разликовање, лажни од оригиналног Lightning кабла. У овом приручнику, рећи ћемо вам на шта да обратите пажњу. Без обзира на то колико кинески произвођачи покушавају, они не могу да ураде баш савршено прецизну копију и лажирају Lightning конектор. Са УСБ конектором, надарени мајстори некако се сналазе, али Lightning је увек видљив.

Шта треба да гледате?

Прво, о контактима. У званичном Apple каблу, они су округли, глатки и чисти. Произвођачи фалсификата имају проблем. Сами контакти су груби, неправилног облика и очито доста - прљавији. Прљавштина изнад и испод контаката је главни знак копије.

 Lighting-iPhone-1

Друго, кабл на конектору мора бити чврст, да буде један комад. У већини случајева, лажни конектор је састављен од два, а понекад и више детаља. Између детаља, само по себи, постоји празнина, која ће вам показати да је пред вама копија.

 Lighting-iPhone-2

Да бисте били апсолутно сигурни у оригиналност кабла или, напротив, да бисте идентификовали лажњак, можете се послужити лењиром. Величина Apple-овог Lightning конектора је тачно 7,7 × 12 мм. Ништа више, ништа мање.

И на крају, треће, погледајте површину конектора. Требало би да буде направљено у Apple-овој сивој боји. Произвођачи рукотворина обично чине површину у различитим бојама, али не и у сивој.

Lighting-iPhone-3 

Постоје и друге карактеристике званичног Lightning кабла, па је лако детектовати копију. Али, као што смо већ приметили, мајстори, посебно Кинези, научили су да веома тачно имитирају Apple-ов стил. Да не би сумњали да ли је или није копија, наша препорука је да кабал купите код неког овлаштеног Apple продавца.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)