iPhone11

Apple производи скупе и високо-технолошке ствари, па зато сви ми желимо да нам дуго трају. Истина, несвесно корисник може својим радњама увелико смањити животни век свог уређаја. Ево четири главне грешке које могу да „убију“  ваш iPhone.

Користи неоригиналне пуњаче

Боље је да се уопште не шалите са тим. Куповина јефтиног, неоригиналног пуњача тачна је слика пословице: "Скупља дара него мера." Због таквих уштеда, паметни телефон се може прегревати током пуњења, па чак и експлодирати.

Конектор пун прашине

У њима се може накупити прилично велика количина прљавштине, а занемаривање њиховог уклањања је испуњена последицама. Стога повремено погледајте конектори и ако има доста прљавштине, пажљиво их уклоните. Ако нисте сигурни потражите помоћ сервиса.

Коришћење уређаја по врућем времену

Наравно, ако током лета разговарате на улици паметним телефоном, док вам сунце бије у главу, неће се догодити ништа лоше. Али ако га заборавите на врућем панелу аутомобила испод ветробранског стакла или га оставите изложеног на сунцу, то може утицати на његову батерију на најнегативнији начин. Она буквално умире од тога.

Apple каже да су iPhone и iPad уређаји дизајнирани за рад на температурама у распону од 0 до +35 степени Целзијуса. Остављени на сунцу унутрашњост уређаја се лако загрева на 60-70 степени. Ово су више него неприхватљиви услови за нежни Apple-ов паметни телефон или таблет.

Коришћење уређаја по хладном времену

Свака употреба по хладном времену негативно утиче на век трајања батерије. У посебно хладним данима iPhone ће се једноставно искључити, што је наравно стрес за батерију. Строго говорећи, он се искључује чак и не у баш хладним данима. Футрола ће моћи мало да заштити уређај од мраза али не много.