kako da

Колико често мењате позадину на iPhone-у и iPad-у? Лично ја врло ретко. Али не због конзервативности, већ зато што претерано нерадо улазимо у поставке и тамо бирамо нову слику. Само што Apple некако није размишљао о овом тренутку и тиме нам је заправо ускратио природну прилику да некако модификујемо интерфејс својих уређаја. Могуће је да су због тога корисници iOS-а толико похлепни за новим позадинама. На крају крајева, мораћемо да живимо са њима бар до следећег издања, када будемо имали разлог да се вратимо у подешавања и променимо слику радне површине. Али испоставља се да се овај процес може аутоматизовати.

Аутоматска промена позадине појавила се на iOS-у захваљујући апликацији Shortcuts. За ово је одговоран посебан механизам са једноставним називом "Аутоматизација". Само га питате под којим условима треба да ради, а он ће променити позадину радне површине, па чак и закључани екран, ако ви одлучите, у зависности од наведених догађаја.

Аутоматски промените позадину на iOS-у

 - За почетак преузмите своје омиљене позадине на свој уређај и додајте их у један албум;

- Пратите овај линк и преузмите брзу команду AutoWall;

- У одељку „Моје команде“ пронађите AutoWall и кликните на три тачке у овој команди;

- Омогућите јој приступ свим фотографијама на уређају и изаберите албум из којег ће се слике извлачити;

- Затим отворите одељак „Моја аутоматизација“ и кликните на „Направи аутоматизацију за себе“;

- Изаберите „Време дана“ и подесите време када ће се слика променити;

- Изаберите „Покрени команду пречице“ - AutoWall- „Даље“ и онемогућите функцију „Питај пре покретања“.

Пажња: обавезно онемогућити функцију „Питај пре покретања“. Ако то не учините, сваки пут када дође време да се аутоматизација покрене, тражиће ваше одобрење и неће моћи самостално да промени слику. Веома је непријатно.

Ако подесите тренутно време, тада ће промена позадине почети тек од следећег дана. Можда нисам нешто узео у обзир, али у овом режиму ће се мењати не више од једном дневно. Признајем да ће неко то желети чешће, али чини ми се да је и једном дневно прилично добро, бар за мене.

Будући да се промена позадине догађа у случајном режиму, а не редоследом (и ко је уопште одредио овај редослед?), могу се поновити. А да би се смањила вероватноћа поновног инсталирања исте слике, било би боље додати што више слика у посебан албум повезан са брзом командом.

 

 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона. Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године, од 2011 уредник, власник истог.