Fascikla

 

 

Mali dok na dnu ekrana iPhone-a je odlično mesto za drženje ikona aplikacija koje najčešće koristimo. Ali, šteta je što samo ograničen broj ikona (četiri) mogu da stanu dole. Ili možda može više da se uklopi? Da, da može više.

Iako obično možete da stavite samo četiri ikone na iPhone/iPad dok, da li ste ikada pomislili da spustite fasciklu tamo? Tada broj aplikacija može znatno da se drži, zar ne? Evo kako.

1. Prvo kreirajte fasciklu sa svim aplikacijama koje želite da zadržite dole na doku. Ako niste upoznati sa kreiranjem fascikli, jednostavno je. Samo pritisnete ikonu dok sve ne počnu da se njišu. Dodirnite i držite ikonu koju želite da uključite u fasciklu koju ćete kreirati, a zatim je prevucite na drugu ikonu koju želite u toj istoj novoj fascikli i otpustite je. Biće kreirana nova fascikla. Fasciklu možete imenovati po želji. Recimo “aplikacije za dok”.

2. Ako već imate četiri ikone aplikacija koje stoje na doku, moraćete da prevučete jednu od njih iz doka. Uvek možete da je prevučete u fasciklu koju ste upravo kreirali, tako da će i dalje biti dostupna kada završite.

3. Tapnite, držite i prevucite novu fasciklu koju ste kreirali u koraku 1 nadole do doka.

Sada kada je fascikla smeštena, možete je dodirnuti i otvoriti, a sve vaše najčešće korišćene aplikacije su dostupne jednim dodirom.