iPhone

Ускоро ће се у продаји наћи и iPhone-и следеће генерације - iPhone 12 Mini,  iPhone 12,  iPhone 12 Pro,  iPhone 12 Pro Max. Ако вас средства не ограничавају, онда има смисла сачекати линију iPhone 12 и купити један од нових паметних телефона.

Али ако све није тако ружичасто са новцем? Или једноставно не видите смисао преплаћивања. Тада има смисла одлучити се за један од iPhone уређаја који су већ на тржишту.

Помоћи ћемо вам да се одлучите.

Које iPhone дефинитивно не вреди купити на јесен 2020?

Дефинитивно не вреди узимати моделе који не добијају најновија Apple-ова ажурирања. Не видимо ниједан разлог да узмете iPhone 5 и iPhone 6. Такође верујемо да су сада потпуно небитни iPhone 7 и iPhone 8. Чињеница је да iPhone SE (2020) није много скупљи, али много је моћнији и опремљенији бољом камером.

Јефтини iPhone уређаји који су и даље релевантни у 2020. години

Ако немате пуно новца, али желите iPhone, можете одабрати један од следећих модела:

iPhone 6S - ако га пронађете, онда ћете за врло мало новца добити изврстан паметни телефон који подржава iOS 14, и даље добро слика и радује великом брзином рада;

iPhone SE је још један буџетски телефон који је занимљив због свог компактног облика, могућности инсталирања iOS 14 (и то врло добро функционише с њим) и одличне камере (за дат новац).

Врхунски уређаји за мало новца

iPhone SE друге генерације савршен за оне који желе брзи паметни телефон који ће добијати iOS ажурирања још много, много година. Поседује врхунски А13 Bionic чипсет попут iPhone 11 линије, сјајну камеру и компактно кућиште са одличним екраном.

Још пет година нећете имати проблема са перформансама. За љубитеље малих паметних телефона ово је савршен iPhone.

Али шта је са онима који желе iPhone без ограниченог буџета?

Велики је избор:

iPhone XR је и даље тренутно уређај са брзим хардвером и великом батеријом. Ради дуго, ради висококвалитетно, не успорава, дуго ће се ажурирати. Баш оно што вам треба. Ако не ...

iPhone X/XS/XS Max - Пронаћи ове уређаје данас није лако, али нови iPhone уређаји из ове серије се и даље могу купити. А коштају готово колико и XR. Много је предности у односу на њега - елегантно кућиште са танким оквирима, светао ОЛЕД екран и додатна камера са оптичким зумом. Са скоро истом ценом - избор је очигледан.

iPhone 11 - наследник XR-а са ИПС екраном, али водећим хардвером и запањујућом камером у ноћном режиму. Готово најбоља опција ако сте спремни да потрошите око 600 €

Ако не желите да чекате iPhone 12 Pro / iPhone 12 Pro Max? Сада је готово најбоље време за куповину iPhone 11 Pro - његова цена је пала na oko 800 €.

Ово је сјајан паметни телефон са врхунском камером који ће бити релевантан још 5-6 година.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)