trikovi

Оперативни систем иОС је препун трикова од којих неки успевају тако што финесе сазнамо само када их тестирамо на себи. Овде је једно према мени занимљиво искуство са језицима на iPhone, iPad-у, које сам случајно открио након безопасног активирања јапанског емоџија.

Након инсталирања апликације из App Store, где рецимо не постоји подршка за српски језик, очекујемо да је његов интерфејс на енглеском језику. Међутим моје изненађење је уследило када су сви менији програма написани неким хироглифима laughing. Покушао сам да поново инсталирам апликацију, чак и да промени продавницу са америчке на другу продавницу и преузмем одатле апликацију - није помогло.

Истовремено, у другим апликацијама, све је било нормално:  интерфејс са енглеским (у апликацији у којој није био Српски).

Одговор за ово се налази у основним поставкама - види "језик и регион". Постоји под-секција, као што је "Препоручени редослед језика". Код мене изгледа овако: Српски, Srpski (latinica), Engleski. Стога, ако апликација не подржава српски језик, онда она аутоматски приказује следећи приоритетни језик - енглески.

Поступак је лак, промените распоред у менију кликом на дугме "Едит", промените распоред језика.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)