Spremni ste da zamenite svoj stari iPhone za nešto veće, brže i tanje (kao što je iPhone 6, iPhone 6 Plus ili iPad Air 2)? Pre nego što prodate svoj iUređaj, pogledajte ovaj spisak potrebnih operacija koje treba da uradite da se uverite da ste izbrisali sve važne podatke sa vašeg iUređaja.

Ne ostavljajte ništa za sobom!

  1. Pre svega odradite back-up svog telefona.
  2. Uklonite slike i video zapise iz galerije (Camera Roll). Povežite svoj telefon sa računarom i otvorite aplikaciju Image Capture (naša preporuka, dosta je brža), ili iPhoto. Selektujte sve fotografije i odaberite opciju - Import All (Odaberi sve). U aplikaciji Image Capture čekirajte opciju “Delete items from camera after downloading”. U aplikaciji iPhoto odaberite opciju “Delete photos after importing” (obriši slike nakon ubacivanja).
  3. Isključite opciju za iMessage. Otvorite Settings > Messages > iMessage > stavite na – Off.
  4. Isključite FaceTime. Otvorite Settings > FaceTime > stavite na – Off.
  5. Vrlo važno – Obrišite svoj iCloud nalog. Otvorite Settings > iCloud > i odaberite “Delete Account” kako bi obrisali nalog sa uređaja.
  6. Izlogujte se sa svog Apple ID naloga. Otvorite Settings > iTunes & App Store > dodirnite svoj Apple ID i odaberite > Sign Out.
  7. Vraćanje na fabrička podešavanja. Otvorite Settings > General > Reset > Erase All Content and Settings.

Još jedan važan savet. Možete obrisati svoj uređaj i daljinskim putem. Ako ste podesili opciju Find My iPhone, prijavite se na icloud.com/#find, a zatim kliknite na All Devices i izaberite telefon koji želite da izbrišete. U novom prozoru, kliknite na "Erase iPhone".

Vaš iPhone bi sada trebalo da bude spreman za prodaju.

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

O Autoru...


Aleksandra

Aleksandra Madžoski, novinar, pasionirani zaljubljenik u tehnologiju i inovacije - pogotovo one koja izlazi iz Apple radionice. Svoje vreme upotpunjuje proučavanjem novih tehnologija a ostatak slobodnog vremena za marketing i prodaju. Uživa u druženju s kreativnim ljudima, svojim iUređajima, voli da ima ispunjen dan. :-)