baterija

Reklame na besplatnim aplikacijama crpe baterije u pametnim mobilnim telefonima i dovode do brzog pražnjenja, pokazali su rezultati američkog istraživanja.

Istraživanje koje su sprovela tri američka naučnika pokazalo je da je energetska potrošnja besplatnih aplikacija gotovo potpuno usmerena na reklame.

Radi se o pretragama preko smartfona vezanim na lične podatke, njihovom prebacivanju na reklamne servere i preuzimanje reklama preko 3G veze.

Informatički istraživači sa Univerziteta u Indijani na osnovu rezultata istraživanja su razvili program "eprof", za veoma preciznu kontrolu energije koju troše aplikacije u telefonima.

Stručnjaci su, uz pomoć tog programa, tokom istraživanja uspeli da izmere energetsku potrošnju najpopularnijih aplikacija.

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

O Autoru...

Svemir

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)