WiFi

У 2019. паметни телефон није забава или статусна ставка, он је озбиљна потреба. Стога питања у вези с његовим правилним и пажљивим радом постају све важнија. На пример, многи не знају да ли треба искључити Интернет на телефон ноћу и у оним тренуцима када вам уређај није потребан. Ово је врло релевантна ствар, јер већина паметних телефона углавном подразумева да се стално повезује на мрежу.

Наш одговор је, да, морате да онемогућите и мобилне податке и Ви-Фи када вам није потребан Интернет. То је мање или више јасно код мобилног преноса података, јер такав интернет саобраћај кошта новац и непотребно је трошити га – значи треба поступати као и са новчаником, на исти начин. Али што да спречимо Ви-Фи?

Чак и ако тренутно не радите ништа на Интернету, ваш паметни телефон ради. Мрежне функције многих апликација раде у позадини. На пример, због тога долази, на пример, нотификације, обавештења. Пошто апликације на телефону некако функционишу, тада се користи батерија. Што се батерија брже испразни, то ће те је чешће пунити. То директно утиче на живот смартфона. Сталан рад мобилног преноса података је посебно штетно за батерију.

Важно је напоменути да рад са мрежом путем Ви-Фи-а изискује мање напора од паметног телефона него путем мобилног Интернета. На пример, на iPhone-у имате функцију помоћ Ви-Фи-ју која је подразумевано укључена. У случају да је веза Ви-Фи слаба, тада се аутоматски повезује на пренос мобилних података. Препоручљиво је онемогућити ову функцију, јер често може испасти овако: сигурни сте да тренутно користите само Ви-Фи, али у ствари телефон активно користи мобилне податке.

Такође на iPhone-у, свим се апликацијама допушта ажурирање када постоји барем нека мрежна веза. Обавезно их треба спречити да преузимају ажурирања путем мобилног Интернета.