Recenzija: Alfa eBooks Manager 7 (review)

Већина Вас је упозната са тим да је Apple са последњим ажурирањем iTunes укинуо (мислим на Windows кориснике) Books из менија, тако да сада своју колекцију књига не видите и не можете да уређујете кроз iTunes на рачунару. Дакле вероватно вам треба неки добар програм за уређивање и чување ваших књига, имамо решење за вас.

alfa

Alfa Ebooks Manager је моћан и једноставан за кориштење организатор књига. Идеалан је алат за љубитеље књига, колекционаре, студенате, академике, школе и пословне библиотекара. Alfa Ebooks Manager омогућава организовање електронских и / или штампаних књига у једној електронској библиотеци.

alfa1

Можете брзо скенирати ваш рачунар за потрагу књига, прегледати и уредити метаподатке, додати ознаке и поља прилагођавања, ажурирати податке са Amazon-а, Google књига и других сајтова за књиге, прилагодити изглед и податке ваших е-књижница, конвертовати е-књиге разних формата, прочитати их или чак прегледати књиге у 3Д издању. У својој библиотеци можете пронаћи књигу само за секунду по наслову, аутору или ИСБН-у.

alfa2

Ако имате велику колекцију књига - било електронских или хард копија - има смисла да их организујете како бисте лако пронашли оно што тражите. Alfa Ebooks Manager је свеобухватан програм базе података са пуно функција за одржавање ваше библиотеке. Нажалост, неке од најинтересантнијих функција су ограничене на плаћену верзију програма, док друге једноставно не функционишу.

На први поглед, били смо импресионирани менаџером Alfa Ebooksa; програм приказује ваше књиге и њихове корице које су приказани на атрактивној полици за књиге у реалном изгледу. Приказ библиотеке пружа опције за гледање књига по жанру, аутору, ознакама, локацији, језику, издавачу и низу других карактеристика.

Каталог информација о књигама

Картица за књиге садржи свеобухватан скуп поља, укључујући ауторе, жанрове, издаваче, серије, ИСБН, датум, цену итд. Такође можете креирати ознаке и прилагођена поља за унос параметара књиге.

alfa3

Прилагодите изглед и осећај ваших е-књижница

Изаберите најприкладнији распоред ваше библиотеке, скалу и шему боја. Уредите изглед ваше библиотеке.

alfa4

Уграђени ебоок читач

Програм садржи уграђени ебоок читач који подржава најпопуларније формате књига, такође можете и сами подесити изглед. Такође можете читати и на мобилним уређајима помоћу Веб читача.

alfa5

Ажурирајте књиге са Интернета

Ажурирајте податке о књигама из Google књига, Amazon, Barnes & Noble и других сајтова за књиге. Комбинујте параметре књиге из различитих извора. Такође можете ажурирати више књига одједном.

Ажурирајте слике из Google слика

Само једним кликом можете изабрати корице књига, слике аутора итд. Све то из Google слика.

Измени метаподатке е-књига

Можете прегледати и изменити метаподатке ебоока за најпопуларније ебоок формате укључујући ПДФ, ЕПУБ, МОБИ, АЗВ, ФБ2.

alfa6

Уграђени директоријум фајлова

Преименуј (користећи предложак), померите, копирајте велике количине е-књига помоћу уграђеног директоријума датотека. Организујте корице књига. Направите ИСО слике.

Алати претраге и филтера

Користите Instant Search да бисте пронашли књигу или моћни Filter Builder да бисте филтрирали своју библиотеку под било којим условима.

Веб интерфејс са Веб читачем

Приступите својој библиотеци и читајте књиге у вашој локалној мрежи са било ког уређаја путем Веб интерфејса. Ово је такође корисно јер веб интерфејс можете искористити да књигу повучете са рачунара у свој iPad или iPhone уређај.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=32&v=j_cgomvVyRA

 

Alfa Ebooks Manager има прилично детаљну документацију доступну на својој веб локацији, али мислимо да нећете имати потребе да је користите; стварно је прилично једноставан програм за коришћење.

Алфа Ебоокс Манагер долази као ЗИП датотека.

Дакле ако смо вам привукли пажњу и ово је баш оно што сте тражили, програм можете потражити на следећој локацији:

http://www.alfaebooks.com/

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)