A+ A A-

App Store Srbija

После x,y месеци, година, дочекасмо и да Apple отвори своју продавницу апликација App Store Srbija. Наравно као и све „дечије“ ствари и ова има своје мане и болести, које ће се решавати у будућности. Али хајде да идемо редом.

Већина Вас је користила Хрватску или УСА за креирање Apple ID и то је тада била једна од две најчешће опције. Хрватска је имала своје предности јер сте могли да користит наше кредитне картице али и своје мане, није било могуће куповати баш све апликације као и серије и филмове. Сада иде прво питање сваког од Вас, да ли могу да користим, ажурирам апликације које сам купио у другој продавници? Да, али….

Увек неко али, одговор је може ако те апликације има у понуди App Store Србија. Шта то у пракси значи, имате апликацију Netflix или HBO GO, на жалост тренутно нећете бити у могућности да их сада користите јер их тренутно нема у нашој продавници. Дакле савет, пре него што пребаците регион/земљу треба да одрадите следеће ствари.

Штa учинити пре промене државе или региона?

1. Проверите да ли апликације које су вам битне има у App Store Србија!

2. Потрошите сва средства у трговини преостала за ваш Apple ID. Сазнајте шта учинити ако преостала средства у трговини нису довољна за куповину ниједне ставке.

3. Откажите све претплате, укључујући Apple Music, или причекајте док не истекне њихов период претплате.

4. Причекајте док не истекну чланства, пред-наруџбине, најмови филмова или Сезонске пропуснице и док се не обраде поврати новца за средства доступна у трговини на чекању.

5. Проверите имате ли начин плаћања за нову државу или регион.

6. Поновно преузмите апликације, музику, филмове, ТВ емисије и књиге на све уређаје на којима бисте их могли у будућности користити или на којима бисте их могли читати. Неке врсте садржаја можда нису доступне у вашој новој држави или региону.

Обратите се Apple-овој корисничкој подршци

Ако не можете довршити неки од горе наведених корака, ако не можете променити земљу или регион или ако имате мање расположивих средстава у трговини од цене неке ставке, обратите се Apple-овој корисничкој подршци.

Овај чланак ће бити допуњаван како се буду појављивале новости око App Store Srbija али ви увек можете доле у коментарима испод чланка да поставите питање, а ми ако знамо одговор, помоћи ћемо вам :) 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)