Testirali smo: LifeProof za iPad [review]

lifeproof

Kao što smo i najavili, kompletnu recenziju LifeProof case za iPad na sajtu ajfon.rs, u nastavku, pogledajte.

Na početku recenzije hteo bih da se zahvalim Ms. Karini Oppitz na uspešnoj saradnji, koja nam je omogućila primerak ovog case.

Case je stigao početkom osmog meseca, i dvoumio sam se da li odraditi recenziju u nekim standarnim uslovima, bazen, Lido….. ali odlučio sam se za malo ekstremniji test, more i peskovite plaže. Review možda malo kasni ali sa razlogom, problem je bio u nekim našim zakonima, ali hajde da ne smaramo sa tim nego da počnemo. J

LifeProof case stiže u izuzetno lepom 3D pakovanju, i da napomenem da razlike izmedju originalne kutije i kopije skoro da nema, ima u nijansi boje i kvalitetu 3D reljefa, ali verujte tek posle držanja originala u rukama možete da primetite razliku.

Ono što me je na prvi dodir iznenadilo je težina! Da oni stariji setiće se priče oko tehnike, ako ne znaš šta je dobro, pogledaj cenu i da li je teško. Ovde ima i jedog i drugog, cena je 120eura a ima i impozatnu težinu.

Nakon vadjenja sadržaja kutije, prvo i osnovno imate u nutra veoma lepo i jednostavno upustvo za svaki korak. Kada kažem jednostavno, mislim da je upustvo slikovitu, tako da i ako niste neki poznavalac jezika možete da odradite kompletnu pripremu i proceduru sklapanja i ispitivanja ceisa.

 Na sledećoj slici videćete detaljan sadžaj paketa, dakle tu su krpica, kabal za slušalice, ledja ceisa, prednje staklo za test propusnosti, poklopac ekrana odnosno podmetač i naravno prednja maska ceisa sa novom NUUD tehnologijom.

Ono što me je na prvi pogled zbunilo bila je ta NUUD tehnologija, nema folije na prednjoj masci, prazan prostor, ništa. Naravno to je delovalo zbunjujuće nakon našeg testa LifeProof ceisa za iPhone 4-4S koji je imao integrisanu foliju prednjeg dela. Naravno misterija je rešena na taj način što ta folija nije ni potrebna iPad-u, zašto? iPad nema slušalicu, tako da nema potrebe za prednjom folijom, naravno staklo predjeg ekrana je odlična i idealno ravna površina za zaptivanje prednje strane od vode. E sada se većina Vas koji imate folije na ekranu pitate da li skinuti ili ne? Proizvodjač tu nije bio nešto direktan osim da predlaže da ako hoćete foliju koristite njihovu, naravno ja sam koristio bez ali daću predlog. Ako se koristi folija moze doći do sledećeg:

Folije nisu otporne na stene ili (kristale) pesak, tako da ako dodje do njihovog cepanja može doći i do propusnosti izmedju prednjeg dela ceisa i stakla ekrana. Moj predlog je da ako planirate da ronite sa iPad-om ne koristite foliju.

Nakon sklapanja ceisa, BEZ IPAD-A, zato dobijate prednje staklo, jer bez razloga što je ceis testiran u fabrici, proizvodjač preporučuje da se uradi ispitivanje pre ubacivanja iPad-a. Na slikama u upustvu je prikazana procedura sklapanja, koja je jako jednostavna, i ako ste sve odradili kako treba, potapate ceis u posudu ili kadu sa vodom, na dubini minimum 30cm, I preko ceisa stavite neki teg da ostane na dnu posude. Ako vam se kojim slučajem pojavi kondez kao na slici ne paničite, to je dozvoljeno.

Ono što je bitno posle testa, koji je trajao minimum 30 minuta, je da vizuelno pregledate unutrašnjost keisa, da li ima vode ili ne. To odradite pre rasklapanja ceisa, kao I detaljniji pregled unutrašnjosti da li ima vode. Ako je sve prošlo kako treba ubacite iPad I to bi trebalo da izgleda ovako.

 Dakle spremni smo za akciju, idemo da vidimo šta smo snimili, uslikali nad i pod vodom.

Ribica nije fotomontaža, slučajno je upala u kadar. laughing

 I na kraju da rezimiramo ceo test, iskreno mislio sam da neći imati ni jednu primedbu na case, ali….. Kao što vidite na slikama ispod case sa satrane izgleda odlično ali zato ledja i poklopac su u očajnom stanju. Ogrebotine su tako vidljive da neko sa strane može steći utisak da je case recimo divlja kopija.

 Sada ona najveća primedba koja umanjuje konačnu ocenu, stvarno mi je žao, to je ozbiljan problem NUUD tehnologije, tehnologija koja ne štiti prednji ekran! Zašto, zato što voda prvo ne dozvoljava kontrolu preko tačskrina ekrana, uredu to se može rešiti i sa dugmićima sastrane prilikom snimanja ili fotografisanja pod vodom, ali najgora noćna moraje ako i odradite to van vode, jer rekao sam da je nemoguće koristiti tač pod vodom, prilikom spuštanja iPad-a u vodu ako to radite lagano dolazi do problema prilikom dodira vode po ekranu. Može vam se desiti da ako ste recimo stavili foto aparat, on odradi slikanje bez Vas, ili recimo ako ste stavili kameru i nešto snimate iznad vode, da prilikom spuštanja u vodu prekine simak ili recimo ugasi vam potpuno aplikaciju kamere.

Nadam se da će ljudi iz LifeProof-a imati u vidu ovaj problem, i da će ga rešiti u budućnosti, možda jednostavno ugradnjom prednje folije kao na ceisu za iPhone, da jednostavno onemogući talasima vode da vam pokvari snimak.

To je moja jedina ozbiljna primedba, i zato ocena za LifeProof case je:

 

  

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)