Recenzija: Macally PenPalDuo-W (review)

Kako smo i najavili pre nekoliko dana, imaćemo nekoliko stvari od firme Macally na testu, to jest uradićemo recenziju, bar po nama zanimljivih dodataka za iUredjaje.

Krećemo od jedne osnovne stvari, kako i samo ime kaže  PenPalDuo-W, ili hemiska olovka tj dva u jedan. U pitanju je olovka koja ima dvostruku namenu, za pisanje po papiru i pisanje po vašem iUredjaju. PenPalDuo-W  olovka vam omogućava da kucate, crtate, pravite beleške na vašem iUređaju sa ekranom osetlјivim na dodir tačnije od prstiju i sprečava grebanje i otiske prstiju na ekranu.

Osnovne karakteristike nabrojaćemo na početku, a detaljniji opis sa slikama u nastavku.

 • 2-u-1 kombinuje funkcionalnost sa gumenim vrhom olovke, kao i konvencionalnu boju hemijske olovke sa kapom
 • Soft-touch, gume na vrhu olovke vam omogućava da kucate na ekranu osetlјivom na dodir sa više preciznosti nego prstima i sprečava grebanje i otiske prstiju na ekranu
 • Dve različite veličine gumica na vrhu za veću preciznost pisanja
 • Meka guma na dodir, gumeni vrh glatko klizi preko ekrana
 • Mastilo hemijske olovke vam omogućava da pišete na papiru
 • Radi sa svim touchscreen iUređajima, uklјučujući iPod touch, iPhone i iPad

Kao što vidite, PenPalDuo-W dolazi u providnom plastičnom pakovanju, koje uliva nadu da se radi o dobrom proizvodu.

U pakovanju dolazi olovka i kratko štanpana izjava o garanciji itd ........

Ako Vas zanima šta piše kliknite i pogledajte na slici ispod.

Da se vratimo olovci, kao što vidite na slici ona je iz dva dela, poklopca na kome se nalazi gumeni vrh, kao i samo telo sa isto gumenim vrhom. Naravno ti gumeni vrhovi služe za pisanje u iUredjaju, dok ovaj unutrašnji, klasičan za pisanje po papiru. Boja mastila je crna.

Ono što treba još da napomenem, to je da se ovi gumeni vrhovi razlikuju po veličini.Gumeni vrh na poklopcu olovke ( na slici označen slovom a) je za nijansu deblji, širi od gumenog vrha na samom telu olovke ( na slici označen slovom b).

Olovka je izradjena od materijala plastika, aluminijum, tako da kada je uzmete u ruku ima težinu, i odaje neku vrstu luksuza. Gumeni vrhovi za pisanje po ekranu iUredjaja su vazdušasti, mekani, jeste da na oko izgledaju kao obične gumice na školskim olovkama, ali nije, pogledajte sliku ispod.

Naravno biće i onih koji su protiv olovke na iUredjajjima, jer olovka ide nekako uz Šljamsung uredjaje, ali ako se uzme da ima u sebi i klasičnu hemisku plovku, onda može da bude opravdana njena upotreba. Kako sleduje u svim našim recenzijama, bilo da je hardver ili softver, navešćemo prednosti i mane ovog dodatka.

Prednosti:

 • Dva u jednom,
 • lep dizajn,

Mane:

 • Cena, € 19,95
 • zvuk, zveckanje u olovci
 • nema mogućnost zamene patrone za hemisku olovku, bar mi nismo našli mogućnost da je otvorimo

Ocena i pored svega ipak ne može da bude velika, razlog su mane koje smo naveli, prvo cena je i suviše visoka za ovaj dodatak, bar po nama, tako da ovo zveckanje u olovci nije smelo da se čuje za € 19,95.  Sve u svemu korisna stvar ako imate viška € 19,95.

Ocena:


Proizvod možete poručiti online, recimo amazon.com, jer nažalost kod nas nema zvaničnog distributera, bar mi nismo saznali. Ako niste u mogućnosti da se snadjete a zaiteresovani ste za ovaj proizvod, kontaktirajte nas, zvaćemo Macally za Vas.

Posetite njihov sajt klikom na sliku ispod.

link


Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It

 

O Autoru...


GoranGoran
je postao zaljubljenik Apple iUređaja 2007 kupovinom iPhona prve generacije. Od tada redovno prati sva dešavanja vezana za Apple, kao i to da nije propustio ni jednu verziju iPhona (stiže nova generacija). Jedan je od osnivača bloga ajfon.rs 2009 godine a od 2011 vlasnik (urednik) istog. Šta radi u slobodno vreme? Uživa u Apple iUređajima. :)