Recenzija: Macally CDock (review)

Macally

 

Sinhronizacija / punjenje dok Lightning konektor za iPad, iPhone i iPod

Još jedan veoma zanimljiv proizvod od kompanije Macally, koji smo imali na recenziji to jes testu, i kako to praktikujemo idemo redom da vam što bolje dočaramo i opišemo ovaj proizvod.

Macally C-Dock, sa zapanjujućim dizajnom visokog sjaja, je sinhronizacija i za punjenje specijalno dizajniran za iPad. Lightning  konektor može da primi iPad, pa čak i iPhone i iPod, sa ili bez zaštitne futrole, case.

Paket uklјučuje C-Dock, 3ft/90 cm Micro USB sa USB kablom i AC adapterom, pogledajte sliku ispod.

Pre nego što počnemo sa našim utiscima i opisima, pogledajte karakteristike proizvoda u nastavku.

Karakteristike

  • Lightning konektor, koji se pomera za smeštaj iPad-a sa ili bez zaštitne futrole
  • Pogodan 3ft/90 cm mikro USB na jednoj strani i USB kabal na drugoj za sinhronizaciju i punjenje vašeg iPad sa računarom, naravno ako imate 3.0 USB
  • 10W (5V/2.1A) punjač nudi ultra brzo punjenje
  • Pozicija iPad-a u portret položaju tokom sinhronizacije i punjenja
  • Premija dizajn sa visokim završnim sjajom za vaš iPad i kućni enterije
  • Radi sa iPad, iPhone i iPod koji imaju Lightning konektorom

Dakle krećemo sa recenzijom, naravno krećemo od glavnog dela, doka. Kao što vidite na slici dole, dok sa zadnje strane ima dva priključka. Jedan je za USB a drugi za strujni adapter.

Tu odmah moram da kažem da nisam zadovoljan rešenjem, evo i zašto. Predpostavljam da će većina Vas dok drži negde na radnom stolu pored računara, zbog USB kabla i sinhronizacije. Znači ako povežete USB i strujni adapter, prioritet preuzima USB, dakle ako posedujete neki stariji 2.0 USB nema punjenje uređaja. Dakle morate raskačiti recimo USB sa doka ako hoćete da napunite svoj iUređaj, a priznaćete da to i nije komotno rešenje, posebno ako taj USB kabal recimo padne iza radnog stola. Mnogo lakše bi bilo da je ostavljen neki mikro prekidač na doku za recimo prebacivanje sa USB na adapter, ali ovako ostaje vam da odaberete šta vam je prioritet, punjenje ili sinhronizacija sa računarom. Dobro ima i onih koji će reći da imamo WiFi povezivanje sa računarom, ali eto ovo je moje mišljene I svako ima pravo na moje mišljenje.

Hajde da pređemo na prednju stranu doka, sad će opet neki da kažu šta tu ima da se nešto posebno kaže, e ima. Kako smo naveli gore u karakteristikama, bar tako kaže proizvođač, punjenje iPad-a sa ili bez zaštitne futrole. Ovo za punjeje bez je ispravno ali sa futrolom, e tu nastaje problem, mora da se modifikuje, doradi. Na slici ispod vidite kako izgleda iPad na doku sa futolom.

Dobra stvar, ali to proizvođač nije naveo, ova dva dela na doku, slika ispod, su od gume. Dakle ono što možete da uradite je da žiletom isečete onoliko koliko vam treba, zavisi od debljine futrole koje koristite, i tada iPad može da nalegne na konektor.

Napomenu bih još jednu zanimljivu stvar, to je da konektor na doku nije fiksiran. Da, može da se pomera, zavisi koji iUređaj koristite.

Na kraju, kako to i praktikujemo, ocena. Ako uzmemo par primedbi sa početka, naša krajna ocena bi bila:

Productcode: 

MCDOCKL

Barcode: 

8717278766362

MSRP: 

€ 49,95

Proizvod možete poručiti na sledećem linku.

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It

 

O Autoru...


GoranGoran
je postao zaljubljenik Apple iUređaja 2007 kupovinom iPhona prve generacije. Od tada redovno prati sva dešavanja vezana za Apple, kao i to da nije propustio ni jednu verziju iPhona (stiže nova generacija). Jedan je od osnivača bloga ajfon.rs 2009 godine a od 2011 vlasnik (urednik) istog. Šta radi u slobodno vreme? Uživa u Apple iUređajima. :)